Förtrollade röda skor

Hej

Vet ni vad det är inte bara jag som tycker att röda skor är spännande och snyggt. Ända sedan jag var barn har röda skor varit något speciellt för mig. Förtrollade röda skor finns även omskrivet i både sagorna samt inom filmens magiska värld. Plötsligt mindes jag mina röda sandaler jag bar som riktigt liten flicka.

Förtrollade röda skor

Just nu genomgår jag en personlig resa som heter duga och jag tänker berätta om lite längre fram. I samband med denna har jag fått inse och klokskaper som jag inte trodde var möjliga. Men nog om det nu för häromdagen när jag under en promenad lyssnade på ljudfilen från senaste session kom mina första röda sandaler med rem och liten platt klack.Alltså barnsandaler pratar jag om nu. Likt kavat sandaler men i blank röd färg med hålmönster och vågig i kanterna på remen man knäppte dem med. Jag minns att jag satt på köksbänken och pappa knäppte på mig dessa och jag hade en mörk klänning på mig med vita detaljer. Tillfället var högtidligt och jag kände mig så fin som en prinsessa. Tänk om dessa funnits kvar i mina föräldrars gömmor men så vet jag med mig inte är fallet. För mycket av våra barnsaker följde aldrig med när mor och far flyttade till nya huset på landet 1990.

Var det kanske här min kärlek till just röda skor föddes? Minns att pappa och jag gick i en lång korridor med grått stengolv men jag bara tittade ner på mina skor. Pappa minns du vad detta är för något? Får nog minsann ringa honom idag och höra vad han minns om mina sandaler i blank röd färg.

H.C. Andersens saga 

H.C. Andersens skrev en saga om ”De röda skorna” som dansade av sig själva och var förtrollade. Minns att jag gjorde något kring den sagan på sena mellanstadiet i samband med att jag fick mina röda stövlar. Vilka halva skolan tyckte var för mycket antingen på grund av avundsjuka eller för att de tyckte dem var för fulla. Men jag älskade dem för de hade även en mindre klack. Och klackskor har jag alltid gillat.

När andra valde vita eller svarta basketkängor första året på gymnasiet valde Karla röda såklart för att vara som alla andra har aldrig varit min melodi. På senare år har det blivit mer accepterat att ha alla möjliga färger på skor. Vilket jag anammat såklart med några galnare än de andra.

De röda skorna

För någon vecka sedan när det rensades i garderoberna här hemma provades det både skor och kläder hej vilt. Var på ett par röda sandaler som jag tror jag knappt använt provades. Visst fasiken är det lite kaxigt med röda skor allt. Attityd på högsta nivå. Lite som Grynet skulle sagt ta ingen skit. Aldrig ska vi låta någon annan eller jaget förminska oss. You go girl med eller utan röda skor.

♥♥♥

 

 

4 thoughts on “Förtrollade röda skor

Add yours

  1. Innan jag läste texten så fick mina tankar gå direkt röda skor och magiska värld och sagor.

    Snyggt stil där! 🙂

  2. Röda skor är speciella och de där var snygga. Men det krävs rätt attityd för att ha på sig röda skor som du säger, dock kan det vara riktigt snyggt

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: