Gelatotestare igen med Wille

Halloj

Idag var det dags igen eller det blev dags då William ringde i förmiddags och frågade om jag hade lust att hänga på testrunda nummer 2. Gelatotestare igen med Wille. Självklart ville jag det efter ett monsterpass med min mind hacker Karin Tydén. Hon är garanterat den klokaste och rakaste människan jag mött i livet. Så proffsig, rakt på och ärlig på samma gång.

Gelatotestare igen med Wille

Wille hade en plan för vilka ställen vi skulle testa idag. Gelato Scarfo i Ålsten och Italienaren i Gubbängen fick besök av oss. Första stoppet blev ute i Ålsten på Scarfo. Där inne var det nytt och fräscht med citrongult kakel. Något som jag gillar när glassen förvaras i kärl med lock på. Det ser så proffsigt ut på något sätt samtidigt som jag verkligen vill se glassen innan jag väljer mina smaker. Många glassälskare säger att Stockholms bästa gelato finns i Bromma Ålsten på Scarfo. Deras favoritsmaker ska vara hasselnöt och pistage. Hoppsan ingen av de smakerna valde vi idag.

Vi testade på vanilj, kaffe, mandel med kardemumma och saltkolasås och citronsorbet. Min favoritsmak blev mandelglassen för jag är så förtjust i just saltkola. Kaffeglassen var också himla bra. Citronsorbet glassen hade en frisk bra smak med en aning touch av surt som citron smakar irl. Helt klart värt ett besök men de petar inte bort Gräddnos från toppen för varken mig eller William.

Glad överraskning Italienaren i Gubbängen

Idag när vi åkte runt i Willes fin bil valde vi prova de ställen vi hört bäst om utanför city med omnejd. Därav åkte vi till Gubbängen och Italienaren. En bit av Italien på Gubbängens torg säger de i flera artiklar och den kan jag bara instämma på.  En liten Italiensk hörna mitt på Gubbängenstorg. De serverar äkta italiensk glass som de gör i lokalen. Här serveras även pizza, kaffe och det finns massor med  spännande produkter från Italien.

Glassen var toppklass en solklar 2 för oss båda eller så nära Gräddnos att vi kommer behöva äta om hos dem båda för att kunna kora vår vinnare. Här smakade vi på Mandel & Apelsin, Popcorn & Karamell, Blåbär och Tuttifrutti sorbet.

Ena bägare var himmelriket enades vi båda två om. Alltså Mandel & Apelsin med bitar av apelsinskal får bästa bästa betyg. Även popcornglassen var amazing. Även de andra smakerna var utmärkta även om jag i grund och botten inte är någon sorbet figur.

Tipsa mig gärna om gelato ställen i Stockholm som ni anser är värda ett Kamilla och William besök.

 

 

6 thoughts on “Gelatotestare igen med Wille

Add yours

  1. Bräcke ligger iofs inte i Stockholm, men åker ni norrut så måste ni testa glassen på Bräcke glassbar. De har vunnit guld i glass sm och har ruggigt god glass!

  2. Vilket supertrevligt test! Tyvärr finns det inte många gelatoställen här så jag kan inte göra något liknande test. Jag är imponerad över alla olika smaker ni testar, det är ju så ätt att alltid bar välja favoriten.

  3. kul att testa glass ställen och glass smaker när det är varmt, Själv har jag lite svårt för glass, det kan vara gott ibland men då max 1 kula.. lät dock som ni hade en bra dag

Kommentera

Up ↑

%d