Det regnar och regnar

Hej

Igår var det en riktigt lugn dag hemmavid. Jisses alltså vad vädret svängde tvärt. Det regnar och regnar även idag av och till. Visst behövdes regnet och var efterlängtat av alla odlare. Håll med om att luften ofta blir mycket friskare när det regnat. Att jag sedan gillar regn och nog tyckte det var den roligaste väderleken att jobba ute i på förskolan är sant.

Det regnar och regnar

Bara för att vi kanske behövde lite mjölk drog jag på mig regnmunderingen med både stövlar och regnjackan. På väg till centrum gick jag självklart och nästan sparkade i alla pölar jag kom åt. Bara för att det är så galet kul liksom.

Nästan framme vid tunneln mötte jag en liten pojke och hans mamma. Var på pojken säger högt till sin mamma.

– Mamma titta en vuxen lekare. Vill du också vara det snälla mamma?

Svaret mamman gav sin son hörde jag aldrig för jag blev både lite chockad över hur pojken bad sin mamma om att vara lekig. Samt att jag faktiskt blev lite små stolt över att betraktas som en vuxen lekare. Jag minns fortfarande en fråga som jag fick av chef och blivande kollega på en anställningsintervju. Då chefen på denna förskola med lekpedagogiskt förhållningssätt frågade mig om jag kunde leka. Varpå jag svarade klart jag kan. Följd frågan blev vad leker du och hur ute på gården. En konstig fråga tyckte jag där och då men så viktig för ni anar inte vad kaffekoppspedagoger det finns inom förskolan.

Jodå kan kan leka och fick senare ingå och hålla flera föreläsningar om hur man är aktiv i barns lekar utan att styra barnen.

Ny vecka på intåg

Nya veckan är väl egentligen redan här och innehåller redan nu flera kuligheter. Så det är verkligen dags att sätta fart på mig för nya naglar är en av sakerna på listan för dagen.

5 thoughts on “Det regnar och regnar

Add yours

 1. Naturen behöver definitivt regn men jag är inte helt nöjd med alla skyfall som kommer nu. Kan det inte vara lite mer lagom? 🙂 Och så får det gärna regna på nätterna om jag nu ska fortsätta med min önskelista, haha!
  Härligt att du är en ”vuxen lekare”. Jag kan nog också vara det ibland, men inte alltid.

 2. Här har det kommit lite lagom med regn med uppehåll i mellan, vuxen lekare är ju toppenbra att vara, såg ut som ni fått betydligt mer regn än vi..

 3. Regnet behövs, men inte så kul kanske. Vilken fin komplimang du fick. Kan tycka det är rätt kul att leka faktiskt, och borde göra det oftare. Min värk ställer nog till det mest

 4. Hoppa i vattenpölar är fortfarande roligt. Slutar aldrig att vara barn när pölarna dyker upp. Kommer ihåg hur tokig mamma var på mig i tonåren som skuttade omkring i alla pölar.
  Vuxen lekare, gulligt uttryck!
  Kram Kajsa

 5. Känns mycket skönare ute nu när det har regnet!
  Åh, det gör nästan lite ont i mig över att ett barn ska behöva be sin förälder att leka. Det känns som att det ska vara en självklarhet men det är uppenbarligen inte det.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: