Känner jag mig rätt

Halloj

Idag har jag eller är det inplanerat att verkligen ha en lugn hemma dag. Känner jag mig rätt kommer myrorna i brallan klia så mycket att jag ändå gör tusen saker. För mig är grejen mest att jag bara behöver få kännas att jag kan andas fritt tror jag nog. Bjöd mig själv på skön sovmorgon och kunde somna om en stund efter en kaffe i sängen. Det om något är fasiken lyx både ett och två.

Känner jag mig rätt

Den lugna hemma dagen har redan inneburit två viktiga fixa grejer och ett samtal. Plus att tvätten är invikt och fixad så sträcket är ledigt för nya plagg. Vilket redan fått komma upp. Det är allt bra synd om tvättmaskiner, diskmaskinerna och tvättställningar för de får aldrig vila.

Igår for jag runt som en galning med både det ena och andra. Jag var nog mer än slut i både kropp och själ när jag la mitt lilla huvud på kudden igår natt.

Ultra levererade lika bra som för 26 år sedan

Hela året har jag snackat om att jag verkligen borde ta med mig cykel bort till en verkstad runt hörnet. För att kolla däcken som var punka på ev checka upp bromsarna. Min gamla hoj har ändå 26 somrar på nacken nu i juli och aldrig bytt något eller behövt är nog bättre ord. Tilda använde cykeln en del innan hon var gamla nog för mopedbilen och moppeåren. Därav är sadeln kanske lite för låg för mig men men det funkar trots allt.

För någon vecka sedan kom Wille på att han skulle kunna kolla upp däcken med hans däckpump. Sagt och gjort härom veckan kom William förbi med sina grejer och däcken fick återigen luft och lite småfix. Bromsarna funkar precis lika bra som när hojen var ny. Snacka om kvalitet på högsta nivå alltså. Den dagen blev det en kort runda med cykeln runt kvarteret.

Däremot så igår var det upp till bevis för Ultra. Var hon still going strong på riktigt? Tro det eller ej hon klarade cykelturen till trädgårdsjobbet utan anmärkning. Jag kände mig som när jag var tonåring och cyklade till skolan. Vinden i håret så skönt.

Sommarfika på Vinterviken

Igår var det avslutningsfika på trädgårdsjobbet för sommaren. Nu är det ledigt några veckor vilket ska bli skönt. Min uppgift igår var att vattna och vattna ännu mera. Bästa uppgiften i hettan igår när jag kunde vattna mig nästan lika mycket som växterna.

 

5 thoughts on “Känner jag mig rätt

Add yours

  1. Måste kännas bra att cykeln fortfarande funkar lika bra som då du köpte den. Sen att även den behöver lite kärlek så funkar den. Har sagt sen jag flytta till stan att jag ska köpa en cykel men fortfarande inget. . Fikat såg god ut också.

  2. Det är en viss frihetskänsla med cykel – hade det inte varit så bökigt att låsa med både hängslen och livrem numera så hade jag cyklat mer. Men det tar ju ofta lika lång tid att låsa hojen som att ta sig till destinationen 🙂

  3. Inte illa att cykeln fortfarande är i så gott skick! Jag har inte använt mig cykel på länge nu men borde kanske ta den på en tur, för det är ju ändå något visst med att cykla 😊

  4. Gott med jordgubbar, ett måste på sommaren tycker jag.. ja, det kan vara en konst att tillåta sig själv att göra ingenting, men sovmorgon och få lite gjort hemma är ju inte fel

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: