Glasstest på Gräddnos och Caput Mundi

Hej Hopp

Nej jag tänker inte skriva gummisnopp efter som var eller är ett uttryck vi ofta slängde oss med förr. Alltså Hej hopp gummisnopp. Glasstest på Gräddnos och Caput Mundi med William. Vi bestämde oss för några veckor sedan efter att kikat på Roy Fadre när han testade gelato att också testa fram vår bästa gelato 2023. Sagt och gjort igår började vi sommaren test.

Glasstest på Gräddnos och Caput Mundi

Eftersom det var midsommarhelg så hade inte alla ställen öppet. Men vi gjorde en liten runda som blev nästan dubbelt så lång då jag måste fått solsting och åkt till ett ställe men fått fnatt och läst att de bara hade de andra. Caput Mundi har nämligen butiker på två ställen. Hur som haver gjorde det ingenting för vi fick bara 3 km extra i benen och det var bra när vi kom fram.

Solklar etta än så länge Gräddnos

Det låter nästan elakt att säga solklar men det är så vi båda känner. Då ska man veta att Caput Mundi gör riktigt bra gelato med fin fina smaker och ligger mysigt i Axel Landqvist park. Men jag måste börja där vi började på Rörstrandsgatan som jag nästan är kär i. Nu säger jag det igen. Och ni som vill få svara mig igen flytta till Vasastan då när du tycker så mycket om den delen av staden.

Långt ner på Rörstandsgatan nästan borta vid gamla Karlbergsstation håller Gräddnos till. Gräddnos sägs brinna för att göra gelato och de har rötter från Catania på Sicilien. Hos dem får man njuta av gelato av högsta kvalité skapad med de finaste av råvaror från Italien och Sverige. Alltså deras glass var amazing eller ett halleluja moment som tog oss båda med storm. Charmigt både inne och utomhus men framför allt smakerna var äkta och kraftfulla. Det är på riktigt på Gräddnos så att säga

Betyg 5 plus plus 

Favorit smak för både mig och Wille brynt smör

Caput Mundi i Axel Landqvist park

Caput Mundi tillverkar sin gelato tillverkas varje morgon enligt traditionellt italienskt hantverk med fantastiska råvaror i centrum. Gelato-vagnen är charmig och ligger fint i parken som har flera sittplatser runt om i parken. De hade flera spännande smaker som även här smaker det som de sägs göra. Helt klart värt ett besök även om vi var eniga om att Gräddnos är nummer ett för oss.

Betyg 4

Favorit smaker Kamilla Marsala vin  – Wille citron med vaniljglass med inslag av sorbe.

 

 

4 thoughts on “Glasstest på Gräddnos och Caput Mundi

Add yours

  1. Men gud så gott med gelato!!!
    I går köpte vi glass i lösvikt vilket var toppen, för då smakade jag helt andra smaker är jag normalt skulle testat. Min favorit hittills i sommar är nog lemonad, en citronig frisk glass. Yummie! Men gelato alltså, brukar alltid ta hasselnöt om det finns, såå gott! Men skulle nog kunna tänka mig att testa brynt smör, låter spännande!

  2. Glass i alla dess former är ju så gott. Däremot har jag börjat bli lite kräsen och ska jag äta glass ska det vara av bra kvalitet.

  3. Åh det låter inte alls dumt att testa fram årets bästa gelato. Så himla gott det såg ut, och det låter som att det var väldigt bra kvalitet också.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: