Fint fult och ren äckel päckel

Halloj

Hur är läget med er alla? Med mig är det bara bra. Jag är nyss hemkommen efter en frukost på bakfickan. Min fredag var toppen och innehöll både högt och lågt – fint fult och ren äckel päckel. Det är bara att inse att det är så jag är fin ful och ibland till och med lite nasty. Men jag är inte den som är den utan jag kan faktiskt ta den med ett leende på läpparna.

Fint fult och ren äckel päckel

Jag måste billigt erkänna att jag var en tröttmössa igår morse när jag åkte till måleriet. Det har varit en intensiv vecka med allt och lite till. Vilket jag egentligen gillar men det tar på krafterna särskilt när energidepåerna är långt under medelsträcket redan från början.

Bara för att tiden fanns innan Måleriet satte igång köpte jag med en kaffe och satte mig i en av trapporna ner till vattnet vid Liljeholmsviken. Det var verkligen en guldstund då det var så lugnt och skönt och staden liksom höll på att vakna till. Jag säger det så så ofta det lilla i det stora är så viktigt att ta till sig. Stanna upp och bara som Stenström sjunger  Andas in Andas ut. Egoboost på bra nivå helt klart.

På tal om något helt annat så är det fasiken inte skönt att börja gå in nya platta sneakers. Något som jag egentligen vet och vetat länge men igår tyckte jag väl att det liksom var dags att använda de nya jag köpte redan i mars. Tveksam för mina Nike joggingsneakers är bara skönast och bäst. Jag liksom bor i dem tills de säger tack och hej. Tur för mig att jag har två par i år för dessa nya finingar kan inte jämföra sig med mina Nike.

Måleriet blev nästan äckel päckel

Jag blev lite små besviken då min projektkollega var sjuk igår vilket innebar att vår grej blev vilande. Tänk tänka om och gör annorlunda hitta på. Inte för stort och gärna klart som igår för att det projekt vi har igång tar den tid vi har på Måleriet när vi är där båda två.

Detta resulterade i att jag lekte sakletare i skåpen och skapade en eller ett fint fult äckligt blomster arrangemang. Ett arrangemang som innehöll både det ena och andra. När det inte fanns någon jord på plats och inte någon nästgårds utanför heller blev det till att ta med lite lövhäng som samlats vid vägkanten. Äckligt  – Ja lite si så där smått. För i melitafilter krukan hamnade både gamla hårstrån och en fimp tydligen.

För allas skull så blev det flera handtvättar och mina händer fick sig några duschar med ytdesinfektion. Det bästa som fanns att rengöra och sterilisera sig med när jag jobbade i förskolans värld.

AW på Takbaren på Capital

Från det ena till det andra det är lite så jag funkar. Runt femtiden åkte kjolen på och jag åkte in till Takbaren för att möta upp några vänner för en AW. Planen var att sitta ute men där var tjockt med folk. Men vi trivdes ganska bra även vid vårt bord inomhus. Trevligt och glada skratt blev det innan jag åkte hemåt och tog en rabarber sprits på Värdhuset.

Dagens kloka ord från en deltagare på Måleriet får avsluta detta svammel.

 

One thought on “Fint fult och ren äckel päckel

Add yours

  1. Längesen jag var på AW, men skulle behöva att bara komma ut med vänner 🙂 Alltid gott med goa drinkar, är alltid svag för det.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: