Klockargården och havet med Stor och Liten

Halloj

Hur fasiken ska jag börja detta inlägg från min ljuvliga söndag? Klockargården och havet med Stor och Liten. Flera gånger har jag börjat skriva och raderat igen. En kär vän sa som så drop it för det är det som skaver är ju så dumt att det blir dumt på allvar. Söndagens uppmaning till er alla från mig – byt lösenord ofta och gör dem krångliga. Kan bara inte förstå hur någon eller en robot ens kan komma på tanken. Hur som haver i dropped it….

Klockargården och havet med Stor och Liten

Bu och Bä nu börjar jag inlägget om min härliga söndag så som jag vill ha mina inlägg. Idag var det planerat sedan i början av veckan att jag skulle åka Williams fina bil som han byggt om från scratch med Tilda. Alltså wao vad han är proffsig min eller vår Wille. Ni anar inte vad timmar och slantar han kastat in i sin projektbil Volvon i sitt garage. Sagt och gjort vi åkte mot mina gamla hoods Tumba med omnejd. Eller vi skulle mot Klockargården och för att äta våffellunch och bada fötterna i havet ute vid Skanssundet.

I volvon har William bland annat bytt ut förarstolarna till riktiga racingstolar. Det kändes lite som att sitta i en åkattraktion eller i en F1 bil tror jag. I början fick jag åka bak och såg då att stolarna såg ut som Darth Wader bakifrån. Att åka gamla volvobilar är det skönaste som finns. En en varm härlig mjuk soffa att glida ner i. Såg nu när bilderna kom in i datorn att jag inte tog någon bild på Willes bil så det får bli den han skickade till mig i fredags natt.

Klockargårdens Våffleri

Förr när jag fortfarande bodde kvar i Uttran var jag ofta på Klockargården och mumsade våfflor. Har ni vägarna förbi ska ni definitivt stanna till på våffelstället bredvid Grödinge kyrka. Idag var inte trädgården klar eller vad det nu var för problem för där fanns inga bord. Utan några på grusgången utanför gården så vi fick dessvärre sitta inne. Där är minst lika trevligt men såklart hade vi velat haft solen. Jag valde en våffla med hjortronsylt som de själva kokat och vaniljglass. Jisses alltså vad smarrig. Kalorichock nummer ett två och fyra säkert.

Inne är det möblerat med gamla salongsmöbler skulle jag nog kalla det. På ena vägen hängde en väggklocka lik den som min morfar hade i rummet vid sängens ände.

Havet som jag längtat efter dig

Bilen åkte vidare ut till Skanssundet och havet. Jag fick doppa fötterna i alla fall. Alltså det var inte så kallt eller så var det jag som var lite för peppad för att bada fossingarna. Visst är Långsjön här hemma fantastisk men havet är ändå havet. Håller ni inte med?

 

 

5 thoughts on “Klockargården och havet med Stor och Liten

Add yours

 1. Det är något magiskt med havet! Fast jag hade nog inte doppar fötterna riktigt än.
  Vad duktig han är som har byggt om bilen. Verkar som ni hade en riktigt härlig åktur.

 2. Älskar havet! Kanske inte att bada i eftersom jag är en badkruka 🙂 men å andra sidan är det skönare att bada i hav än i en sjö tycker jag. Det känns på något sätt renare. Älskar att sitta och titta ut över havet så det är ju bra att jag bor så att jag faktiskt kan göra det!

 3. Havet är bäst! Tycker inte om när jag inte kan se fötterna. Är uppvuxen med att bada både i havet och i insjöar men sen jag fick kraftig ögoninflammation (blev inlagd på isolerat rum på sjukhuset) när jag var 12 så är jag väldigt försiktig med att bada i sjöar.

  Kul med stort bilintresse men tyvärr är det ju dyrt.
  Kram

 4. Riktigt än vågar jag inte doppa mig, inte ens fossingarna 🙂 Ja havet är allt något speciellt, men kommer man från västkusten så borde inte valet vara så svårt.

 5. Vatten överhuvud taget är magiskt, men jo… havet är något särskilt. Vi står just nu vid Fryken i Värmland och det där vågskvalpet har jag verkligen längtat efter. Älskar det!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: