Hälsa på Bröderna Lejonhjärta

Hej

Nästan som att hälsa på Bröderna Lejonhjärta i Körsbärsdalen. Imorse snabbade jag på mig själv lite extra för att hinna gå till trädgårdsjobbet i Vinterviken. Det var helt klart ett av mina bättre beslut denna veckan eller så här långt. För jisses vad det var härligt och varmt och skönt.

Hälsa på Bröderna Lejonhjärta

Jag är och har alltid varit ett stort fans av Astrid Lindgren och hennes sagoskatt. Kan flera av hennes böcker utantill och har lekt mig igenom de flesta av dem. Så när jag kom ner till Hägerstenshamnen idag stannade jag till och tog några bilder. Tycker att de påminde lite om bokomslaget till just Bröderna Lejonhjärta. Vilket även en av mina kollegor tyckte när han fick de bilderna. Vad tycker ni?

Mötte en liten groda

Medan vi höll på och rensade bland tulpanerna idag kom en liten söt groda fram till min ena hand. Helt orädd liten söt sak som kom tillbaka till just mig och mina händer gång på gång. Så pass att han till och med fick namnet George. Även efter fikastunden när jag började rensa igen hoppade han fram till mig och mina händer. Vad ska nu detta betyda? Kanske skulle jag lyft upp honom och pussat George…Den skulle ju kunna blivit riktigt spännande faktiskt. Tänk om en livs levande prins bara dök upp där vid trädgårdslanden hux flux.

Jordgubbspaj med vispad grädde

Igår när sötsuget blev för stort bakade jag jordgubbspaj. En sak som är så härlig är när jag vet att det finns något mumsigt hemma när jag kommer hem. Den känslan hade jag på tunnelbanan hem idag. Efter lunchen då blir det paj igen.

Just jordgubbspaj är lite speciellt för mig. För när jag var ung och jobbade en sommar i köket på ett äldreboende i Emmaboda bodde min mormors bror Karl där. I min tjänst ingick att vara i matsalen eller fikarummet och servera och umgås med de äldre boende. Där och då lärde jag känna mig mormors lillebror Karl som var helt klar i huvudet och berättade den ena historien efter den andra om mormor och dem när de var barn och unga. Något som jag säkerligen uppskattade lika mycket som Karl. Min mormor hann jag dessvärre aldrig träffa då hon gick bort när mamma fortfarande var ett barn.

Hur som haver vi åt ofta jordgubbspaj med lättvispad vispgrädde tillsammans. Där av är denna pajen speciell för mig.

3 thoughts on “Hälsa på Bröderna Lejonhjärta

Add yours

  1. Astrid Lindgren var en fantastisk barnboksförfattare. Vilka historier. Just bröderna Lejonhjärta var en favorit hos mig. Lustigt med den där grodan, och vem vet, det kanske hade blivit en prins. Pajen,,, mums alltså. Så gott.

  2. jag åt också paj igår faktiskt, men en äppelpaj..jordgubbspaj är också riktigt gott i lagom mängd..Astrid lindgren skrev många bra sagor

  3. Gillar också Astrid Lindgren – även om man nu i vuxen ålder inser att hon skrev om mycket tragiskt som att låsa in barn i vedbon, lämna ensamma barn hemma när deras syskon dött (Nils-Karlsson Pyssling), det hemska med bröderna Lejonhjärta där en är sjuk och en dör när han hoppar ut genom fönstret vid en brand, Pippi som var ensam med en död mamma och en pappa som lämnade henne för att vara sjörövare osv. Mycket ensamhet och död i de där sagorna…

    Men på tal om sagor – du skulle definitivt ha pussat på grodan!!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: