Träningsvärk som heter duga

Godmorgon

Hej på oss alla fredagsfirare. Visst är det skönt att fredagen redan är här efter en kortvecka. Mycket riktigt vaknade jag upp med träningsvärk som heter duga. Jag kände det i hela kroppen redan igår efter mitt monsterpass. Antingen betyder det att jag var duktig eller bara en idiot för inte fasiken vill eller behöver jag gå runt med träben idag.

Träningsvärk som heter duga

Mina senaste veckor har verkligen snurrat runt på alla tänkbara plan i en rasande fart. Speed Kamilla är lite tillbaka igen. På gymmet i går morse var jag on fire eller vad jag nu ska kalla det. Jag satte rekord i roddmaskinen igen med 11 sekunder och jag lyfte mera skrot än vad jag gjort på bra länge. Heja mig eller inte för idag får jag äta upp det med träningsvärk i hela mig. Well well men men vad är en bal på slottet? Vilken tur för mig att det inte är någon bal på g i helgen så jag slipper dra runt på träbenen som värker.

Mångalen eller bara skrock

Tillhör ni dem som sover sämre och tror på att man kan bli mångalen av fullmånen? Jag är lite kluven där. Men håll med om att månen fascinerar oss alla. Precis som när det gäller månen och mensen bygger det vetenskapliga underlaget på små studier. Men det verkar som att det visst kan finnas samband mellan sömnproblem och fullmånen. Man kunde se att halterna av sömnhormonet melatonin sjönk när fullmånen närmade sig.

Något som jag hörde när jag var gravid med Wille var att. Man sig kunna se att de som hade ägglossning och blev gravida i samband med fullmånen oftare fick söner än de som blev gravida i en annan månfas. Om det var fullmåne den dagen då han blev till varken minns jag eller har kollat upp men håll med om att månen är spännande.

Jag blev varken mångalen eller sov dåligt i natt så något måste vara lite vajsing med teorierna eller vad ska man tro.

4 thoughts on “Träningsvärk som heter duga

Add yours

  1. Gött med träningsvärk trots allt 🙂 Blir inte heller påverkad av månen, men fascinerar mig väldigt mycket. Idag är det ju fullmåne.

  2. Jag sover dåligt pga månen. Eller egentligen pga att äldsta barnet sover dåligt, kommer in till oss och ligger där och bökar runt i sängen.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: