Valborgsmässohelgen gled förbi

Hej

Valborgsmässohelgen gled förbi så kanske jag inte kan säga när den faktiskt inte är över ännu. Det står ju nämligen 1:a maj i kalendern idag vilken är röd dag och så vidare. Men samtidigt så är det måndag idag. Skit samma för att få lite ordning på torpet blir det en liten sammanfattning av helgen.

Valborgsmässohelgen gled förbi

I lördags vaknade jag supertidigt vilket av någon konstig anledning blivit min varannan dags koncept. Ena uppe före tuppen och andra i vanlig tid den karamellen är svår att knäcka eller få ordning på känns det som. Hur som haver satte jag lurarna i öronen och gav mig ut för att gå milen och lyssna på podd. Dessvärre så var mina airpods inte uppkopplade mot min telefon då ena sonen tog fel lurar i fredags när han skulle till jobbet.

Jag ångrade bittert att jag inte smet hem en avstickare efter soprummet och kopplade upp dem till min lur. Men jag struntade i det och tröstade mig med en morgonkaffe från mitt hemma bageri Långbro Bakficka.

Alla dessa jäkla lånecyklar

Förr om åren har voj scootrarna varit Stockholmarna hatobjekt men de flesta av dem har plockats bort. Dessvärre har vi ni fått lånecyklar i massor eller drivor är nog mera rätt ord. Stockholms stad lanserar elektriska lånecyklar Nu när tjänsten ska vara nästan fullt utbyggd  har vi fått drygt 5 000 elcyklar. Ett supersmart tänk på ett sätt men ändå inte.

Lånecyklarna är ett sätt att möjliggöra hållbara resor och främja rörlighet och hälsa i Stockholm. Så långt är ju allt frid och fröjd om de användes på det sättet. Här där vi bor är det ofta cykelrace i centrum där unga tonåringar kör runt mitt på torget och även på människor. Cyklarna ställs även mitt utanför ingångarna till matbutikerna då ungdomarna ska in och handla. Detta har lett till att ordningsvakter ofta är här och styr bort ungdomarna. Flera äldre är rädda för de som cyklar runt runt dem som galningar och gapar och skriker.

Som om detta inte var nog…nej cyklarna kastas lite överallt hela tiden vilket jag inte i min vildaste fantasi kan tänka mig var tanken. Ett tydligt tecken på när en god tanke inte faller ut så som det var tänkt.

Jag vill ha en chokladblomma

Om jag hade vågat prova på att betala med telefonen hade jag köpt mig en chokladblomma. Jag som är crazy i choklad måste väl ha en sådan i kruka på balkongen. Får nog allt gå förbi eller hitta någon i veckan. Ps jag blev modig när jag smet in på bageriet och köpte kaffe på min milpromis i lördags och testade betala med kortet i luren. Så smidigt måste jag bara säga.

Ingen Valborgsmässoeld för min del

Lugnaste valborg för min del och jag är hur nöjd som helst med den. Det blev inte riktigt milen i benen igår men nästan 9,3km fick duga. Hav av vitsippor mötte mig längs hela runda.

Dags att ta tag i nya veckan och maj månad

 

 

3 thoughts on “Valborgsmässohelgen gled förbi

Add yours

  1. En morgonkaffe på café är aldrig fel. Jobbade hela valborgshelgen så lugnt här, men nu är jag allt trött. Förstår inte varför allt ska slängas överallt bara. Så galet tråkigt.

  2. 9,3 km är ju jättebra! Jag har faktiskt inte heller börjat använda kortet i mobilen, tycker det funkar utmärkt med det kortet solen finns i plånboken. Här blev det också en lugn valborg utan brasa.

  3. Det lät som en skön promenad du tog, även om det inte blev nån poddlyssning. Ja lånecyklarna var verkligen en god tanke som slog helfel.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: