Dags att förverkliga pooldrömmarna

Hej

Även om våren tagit en liten paus så visst känner vi våren i luften och längtar lite till sommaren. Många har säkert redan spikat sin sommar till punkt och pricka medan andra tänker lite annorlunda. De vill ta dagarna som de kommer och boka äventyr och resor längre fram. Dags att förverkliga pooldrömmarna är det i år det ska ske för några av er. När jag bodde i huset hade vi också drömmar om en pool ett tag vilket inte var genomförbart av lite olika anledningar. Men visst tusan lever mina pooldrömmar kvar. En vacker dag ska jag bli med både hus och den efterlängtade poolen.

Pooldrömmar från Kiruna till Ystad sedan 1989

Svenska Poolfabriken har förverkligat mångas drömmar om en pool i över 30 år. Vilket visar på en gedigen kunskap och erfarenhet om poolbyggen i hela landet. Är det något man söker när stora byggen ska ske är det framför allt erfarenhet. En sak som är viktigt är att planera noggrant innan man bestämmer sig och slår till.

Det är viktigt att räkna in alla kostnader, som större och mer altan, ytterligare belysning med elektrikers jobb och iordningställande av trädgård samt tiden. Har man inte tid ska man inte ge sig på att bygga pool. Visst kan den händige säkert göra mycket själv men tiden och få ihop logistiken med alla hantverkare kring bygget kräver sin person. Därför skulle jag välja att använda mig Poolfabriken när jag i framtiden kommer bygga pool. De kan organisera hela processen och jag själv behöver inte rodda i projektet mer än att öppna spargrisen.

Tips och råd vid poolköp

För det första måste tilläggas att en pool ökar värdet på fastigheten. Den vanligaste storleken på en pool är 4×8 meter. Ett tips är att inte bygga för liten pool. Risken att ni ångrar er ska vara stor nämligen. Tänk istället att det ska fungera att simma i poolen och att flera ska kunna vara i utan att det blir trångt. Samt att poolen bör vara estetiskt tilltalande till bostaden.

En sak som jag inte alls tänk på är att djupet i poolen bör vara samma ur ett säkerhetstänkande. Jag hade nog om jag hade haft yngre barn tänkt tvärtom om men visst är det rätt med lika djup för även om det finns dykning förbjuden finns risken att någon dyker ändå.

Kostnaden för en pool landar på cirka 500 kronor i månaden året om. Alternativt dyrare under badsäsongen då många vill använda sig av värmepump.

Pool efter kundens önskemål

Vanligaste formen på en pool är de rektangulära poolerna för att de är enklast att bygga och täcka över. Plus att de rektangulära poolerna även oftast har tillräckligt med utrymme att simma i. Med de sagt måste tilläggas att de lätt går att skräddasy pool helt efter kundens önskemål och form och placering.

Flera tips som jag läst mig till idag hade jag ingen susning om samtidigt som de känns självklara. Bland annat att man inte bör anlägga poolen för långt ifrån huset men inte heller för nära då man ofta vill kunna placera solstolar vid poolen. En sista grej att tänka på är att placera poolen i solen och så vindskyddat det bara går för när jag badar vill jag ha sol och värme.

Jag drömmer vidare men en vacker dag ….

KRAM

5 thoughts on “Dags att förverkliga pooldrömmarna

Add yours

  1. Det hade ju varit helt underbart att ha en egen pool. Nu bor vi ju i lägenhet, men hade jag haft hus så hade jag verkligen velat ha en

  2. Uppväxt med pool och sett hur föräldrarna slitit med den gör att jag aldrig skulle ha en. Särskilt inte nu med dagens elpriser… men visst är det mysigt och höjer säkert värdet på huset.

  3. Vi byggde en pool vid vårt sommarhus, även om huset ligger precis vid havet. Men det är alltid svinkallt i havet så jag tyckte att en pool har sin funktion ändå. Vi valde också ett sådant tak så att man kan bada med taket på, vilket förlänger badperioden något, plus att det kan vara skönt svala kvällar.

  4. Jag har drömt i åratal om en pool, och särskilt när grannarna plaskar i sin. Så den här Poolfabrikens hemsida känner jag igen 🙂

  5. drömmer också om en pool, men får nog hålla mig till barnens uppblåsbara plaskpool ett par år till. Trädgården är helt enkelt för liten för att rymma en pool (sneglar på grannens stora tomt och undrar om man kan stjäla en bit av den 😉 )

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: