Ganska bra trots allt

Halloj

Min onsdag går nog inte till historien som en av mina bättre. Livet tog verkligen emot imorse och jag kämpade mig iväg till trädgårdsjobbet. Ganska bra trots allt är känslan nu när dagen ska knytas ihop. Ibland behöver man bita ihop lite extra men den balansgången är inte enkel. När ska man bromsa och när ska man försöka eller gasa på ändå?

Ganska bra trots allt

För att peppa upp mig lite extra smet jag in på den berömda gyllene bågen och köpte med mig en kaffe. Väl framme på Vinterviken visade det sig att vi var fem av sju borta idag. Så det måste varit fler än jag som vaknat på fel sida eller bara hade en dålig dag. Hur som haver mötes jag utanför dörren av ett hjärta. Tack snälla fina för omtanken idag den behövde jag verkligen.

Skördade jordärtskockor

Idag skördade vi jordärtskockor i massor. Det var så så härligt att gräva runt i jorden och plocka upp dem. Dessvärre är inte jordärtskockan något för mig. De sägs vara en av de värre grönsakerna om man lider av IBS eller känslig mage. vilket jag då gör.Kockorna innehåller en ovanligt hög koncentration av fibersorten inulin vilken kan vara jättejobbig för tarmarna. De är rika på kostfiber och kolhydrater.

Spännande sticklingar med mig hem

Vi rensade bort en rad ogräs och skot från olika växter i närheten. Några spännande av dem fick följa med mig hem. Hoppas nu bara att de kommer trivas i krukor hemma på balkongen. För visst fasiken vore det kul om de tar fart och överraskar oss till sommaren.

Skön runda längs Trekanten och nya klämmor

Promenaden tillbaka till Liljeholmen idag var så skön. Jag var både glad och nöjd att jag släpade mig iväg idag fast det tog emot för det blev så bra på trädgården idag. Bara för att jag både behövde och ville ge mig en liten duktig-present smet jag in på Gina och köpte nya hårklämmor till lilla mig.

5 thoughts on “Ganska bra trots allt

Add yours

  1. Skönt att du lyckades vända dagen. Idag var det riktigt motigt här på morgonen måste jag säga! Åh vad många jordärtskockor ni fick upp, tänkte plantera det här hemma också.

  2. Bra att du tog dig iväg. Tänk att det ska vara så svårt att komma ihåg att arbete utomhus ofta ger en bättre sinnesstämning. Inte i regn och blåst kanske…
    Å vad tråkigt att du inte kan äta jordärtskockor – det tycker jag är såå gott! Fast äter det alldeles för sällan…

  3. Ibland är det bara att göra 🙂 En fd brukare till mig sa alltid sluta tänk, bara gör.. Det kanske inte alltid är bra, men lite oftare kanske vi ska tänka så. Det är alltid skönt att jobba fysiskt om huvudet snurrar 🙂

  4. Ibland är det verkligen en lång uppförsbacke att komma iväg, fast det är nått man vill göra. Länge sedan jag ätit jordärtskocka. Visste faktist inte att man skördar dem på våren

Kommentera

Up ↑

%d