Kulturnatt i Stockholm 2023

Hej

Igår kväll var det dags för Kulturnatt i Stockholm 2023 när 200 av Stockholms kulturverksamheter öppnar sina dörrar med fri entré för alla besökare. Hela staden fylldes upp av galet mycket folk. Kulturnatt Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv. Självklart var jag ute en runda med ett gäng tjejer.

Kulturnatt i Stockholm 2023

Vår plan var att göra en runda på Djurgården lite för att hålla oss på en sida av staden och inte flänga så mycket eller långt. Hela gårdagen hade vi som säkert övriga Sverige sommar med temperaturer över 20 grader. Så jag körde på barbent för första gången i år. Det var inte mitt smartaste drag för jäklar vad jag frös på kvällen.

Fem museum hann vi besöka innan vi kroknade. Några av dem hade på tok för mycket folk för att jag skulle uppskatta dem så som jag önskade.

ABBA The Museum

Vårt första stopp var ABBA museet vilket kanske inte var bäst att lägga först för kön var gigantisk in. Men vi gjorde en fuling och hittade några bekanta längre fram i kön och hängde på strömmen därifrån. För mig var det första gången på ABBA The Museum vilket är lite konstigt eftersom jag var ett stort fans av dem som barn.

Liljevalchs Vårsalong igen

Liljevalchs var jag egentligen inte super pepp på eftersom jag redan sett deras vårsalong men jag snurrade runt varvet tillsammans med tjejerna.

Nordiska Musset

Nordiska museet är ett stiftelseägt svenskt kulturhistoriskt museum. Museets uppgift är att bevara och levandegöra minnet av liv och arbete från 1500-talet fram till våra dagar. Vi smet in genom restaurangen vilket var tur för även här var kön så lång. Här inne var det tjockt med folk och bara för att någon eller några öppnat en bakdörr upp mellan våningarna följde vi strömmen. Den vägen fick man absolut inte använda sig av så vi på dörren när vi kom upp men vi skyllde på att vi bara följde strömmen. Ingen sa något men skylten på insidan av dörren var tydligen att det enbart var en brandväg.

Nordiska körde på tema tidernas festkväll vilket säkert var det som drog alla besökare. Det var både DJ och flera olika dansuppvisningar där besökarna fick dansa med och operasångare i gångarna och berättare. Lite trist att det var för mycket folk för discot hade varit lite kul.

Spritmuseum

Spritmuseum vill inspirera, sprida och öka kunskapen om svensk dryck och dryckeskultur. De körde på tema är discovibbar och svensk dryckeshistoria kvällen till ära. Detta har jag länge velat besöka. De ska även ha flera proffsiga provningar. Deras bubbelmässa nu i början av maj är jag lite sugen på att gå på faktiskt.

På Spritmuseet var det party kan man säga. De hade en DJ som spelade i baren och alla var goa och glada skulle man kunna sammanfatta dem. Absolut Art Collection var fin att se och även dofta på alla olika smaksatser som kan använda i både öl och sprit var spännande. Vi testade även på hur det var att bli riktigt packad och hur baksmälla känns. Fast så känner eller kände nog inte jag flaskfeber men men jag är väl ett udda fall kanske.

Vasamuseet

Sist men inte minst gick vi till Vasamuseet. Nästan lite smått pinsamt att erkänna att jag nog inte varit där förutom igår då senast 1994 eller möjligtvis 95 med barn från den förskola jag jobbade på vid den tidpunkten.

Alltså wao vilken saga och story det finns kring Vasaskeppet. Skeppet Vasa kantrade och sjönk i Stockholm 1628. Efter 333 år på botten bärgades det väldiga krigsskeppet och resan kunde fortsätta. Skeppet är så bedårande vackert och trollbinder säkerligen en hel värld med sin historia.

 

 

3 thoughts on “Kulturnatt i Stockholm 2023

Add yours

  1. Ja det var galet varmt igår. Gick också barbent, men frös inte. Konstigt då jag är så frusen jämt. Kul grej med alla museum. Ja, ibland missar man det som ligger för nära,

  2. Åh vad roligt med en kulturnatt! Tycker verkligen om när städerna ordnar sådant och det verkar som ni fick en härligt kväll. Jag körde shorts i lördags men på kvällen fick långbyxorna åka på igen.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: