Lakritsstrut och dahliaknölar

Hej

Galet jäkla ond i skallen alltså. Återigen var jag klarvaken flera timmar i natt. Fattar inte vad problemet är varför ska ska vara vaken så. Lakritsstrut och dahliaknölar det var där min förmiddag hamnade. Sommardagarna fortsätter och jag är överlycklig över dem.

Lakritsstrut och dahliaknölar

På tunnelbanan i morse läste jag att Pressbyrån har halva priset på glass. Så jag gick raka vägen till dem och köpte glass redan på morgonen att mumsa på medan jag gick från Liljeholmen bort till Vinterviken. Lakritsglass har blivit en grej för mig alltså det är så galet gott.

Väckte dahliaknölar hela förmiddagen

På trädgårdsjobbet skulle vi idag väcka och plantera dahliaknölar. Ni anar inte vad många det var och hur många olika sorter Vintervikens trädgård har. Något som jag själv inte gjorde när jag hade stor trädgård i huset var att bada knölarna i ljummet vatten. Därav blev kanske inte mina heller några giganter. Visst är dahlia en vacker blomma men får jag välja så är jag en som drar åt pioner istället.

Växterna frodas i växthusen

I västhusen frodas alla fröer som börjat komma upp. Magi är ett bra ord när jag kommer in där blir jag nästan lyrisk om man nu kan bli det över växter men det måste man väl kunna eller.

Sign up för allt det vackra och positiva

Idag tänker jag att jag sign up för livet helt enkelt. Fortsätt bara går och ryck bara på axlarna åt allt elände som var. En vacker dag kommer sanningen alltid fram var så säker.

 

KRAM KRAM

6 thoughts on “Lakritsstrut och dahliaknölar

Add yours

 1. Här har våren precis kommit men jag hörde vi skulle få en 20 grader i helgen. Typiskt att jag ska spendera en hel dag och kväll i en källare när dottern fyller 30. Hade gärna rotat runt i trädgården.
  Dahlior är så fina, fast jag har dem aldrig själv. Orkar inte med jobbet. Dessutom är jag som du mer för pioner.
  Kram Kajsa

 2. Jag har länge tänkt testa på det där med dahlior men inte kommit mig för det i år ännu… Kanske bara skulle köpa mig några knölar och testa. Är bara orolig att det är för mycket jobb för mig.. har inte så gröna fingrar 🙂

 3. Lakritsglass är underbart gott. Det var väldigt längesen jag åt det inser jag nu. här i Portugal finns inte lakrits, om en inte söker upp utlandsbutikerna.

 4. Älskar lakritsglass!
  Åh visst är det magiskt att se hur allting växer! Blir så glad varje dag när jag ser plantorna här hemma.

 5. Det är mycket grejande med Dahlior för att dom ska gro och växa sig fina. Så härligt att jobba med trädgårdsväxter. Lakritsglass tycker jag däremot inte om:)

 6. Härligt att du redan ätit årets första glass än har jag inte ätit någon glass i år än, men kanske gör det idag. Det är riktigt sommarväder ute 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: