Påskfirande och vårens första dag

Halloj

Hoppas att ni alla har en fin fin påsk. Igår hade vi helt magiskt väder. Solen strålade och många njöt av värmen. Påskfirande och vårens första dag. Jag är så tacksam för min familj men som oftast vid högtider får jag flashbacks från förr. Komplex PTSD av det som var är ingen lätt historia. Så tacksam för att jag kan andas fritt igen.

Påskfirande och vårens första dag

När jag var och fikade med mina girls i veckan pratade vi en del om Smile it Kamilla som jag så ofta säger och det som var min sköld eller vad jag ska kalla det. Senare i veckan pratade jag med min terapeut om vad det egentligen betyder och vilken innebörd det haft och har på och för mig. Smile it Kamilla är nog och var fasaden som jag så så ofta drog på för att fejka livet eller allt. Jag skulle kunna hålla ett helt föredrag här men låter faktiskt bli. Tänker si som så att jag är och blir klokare för varje dag som går men framförallt gladare, rikare och lyckligare. Jag andas och lever vad mer kan man begära och önska liksom. Mycket av mina tankar senaste dagarna har landat i just Smile it Kamilla därav har det varit lite tyst från mig.

Påskmiddagen gick bra även om potatisen i ugnen tjurade länge och väl. Äggen gömdes och hittades. Kan ni tänka er att jag vann? Jag hittade mitt egna först och fyra av fem innan dess ägare. Det måste bara betyda att jag är en bra sakletare som Pippi skulle ha sagt.

Balkongen är invigd för i år

Igår på självaste påskafton städade jag ordning på balkongen på riktigt. Dammsög och torkade av allt. Planen var att även gått ner till källaren och hämtat upp alla dynor och den lurviga mjuka mattan men dit hann jag inte. Det blev många timmar ute i solen med både kaffekoppen och vinglaset. Bara för att bjöd jag mig på ett halvt glas vin i solen. Våren var bara tvungen att firas in på riktigt.

Korkprojektet fick en annan vändning

För flera månader såg jag en grej på insta tror jag det var där någon hade sparat på korkar från plastflaskor och sedan skapat en egen skärbräda av dem. Det tyckte jag var spännande och började spara alla korkar jag bara kunde. Många blev det kan jag lova. I fredags förmiddag fick jag feeling och tänkte att nu kör jag.

Så jag letade reda på tips sidan och påbörjade projektet med min egna skärbräda. Vilket visade sig vara mycket svårare och krångligare än väntat. Korkarna smälte men lämnade hål och blev inte så mjuka som de såg ut att vara i den reel som jag fick tipset av. Det blev ingen skärbräda däremot någon form av korg eller wrap. Hur som helst så vad det nu blev – blev lite coolt måste jag säga. Tror att det förmodligen kommer bli med en liten mindre klängväxt i minikruka i wrapen. Just nu hänger konstverket på väggen bara för att liksom.

 

2 thoughts on “Påskfirande och vårens första dag

Add yours

  1. Alltid roligt att testa tips, är nog en övningsak för att få till fina saker men ett bra första försök i alla fall, kul också med saker man gjort själv

  2. Kul med egengjorda saker, även om det inte gick så bra den här gången 🙂 Vädret har ju varit på topp i helgen, helt underbart.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: