Mögelsaneringen har bara börjat

Hej

Hur mår ni finisar? Själv mår jag kanske inte mitt bästa jag. Det har varit to much på alla tänkbara plan sista tiden. I söndagskväll när dottern skulle börja möblera om på rummet började senaste kaoset. Mögel på hela väggen bakom sänggaveln. Kräks och äckel av världsklass. Mögelsaneringen har bara börjat men detta kommer att ta sin tid. Då det enligt hantverkare som går in och ut hela tiden är byggfel eller ventilationsproblem.

Mögelsaneringen har bara börjat

Det är en köldbrygga som uppkommit har jag fått lära mig. Tro mig jag är inte 100 % på mögel men i alla fall 90 % just nu. Köldbrygga är vanlig bakom möbler. Där blir det ofta kallare än i övriga delar av rummet. Där kan också luften bli stillastående.  Köldbryggor uppstår där väggen eller bjälklaget inte har lika god isoleringsförmåga som i övriga delar av konstruktionen. Den varma och fuktiga inomhusluften flödar mot de kallare köldbryggorna i ytterväggarna. Detta skapar drag i hemmet, höjder värmekostnaden och kan orsaka kondens och mögel.Är väggen av någon anledning extra kall just bakom möblemanget så finns därför risk att mögel kan tillväxa och i en förlängning också att röta kan uppkomma i byggnadsmaterialet.

Värsta äcklet i dotterns rum

Kaos de luxe startade alltså i söndagskväll med samtal till vår fastighetsjour vilka kopplade igång ärendet. Så måndag morgon stod fastighetsskötaren med en ventilationskille utanför dörren strax före kl 8. Efter det har det varit olika personer här hemma hela tiden. Nu är möglet borta och vi kan vara i rummet utan fara. Allt mögel är borta och väggen frisk från den skiten.

Nu vill vi bara att värden med sitt folk ska laga väggen och fixa om alla väggar och golvet som de tagit delvis sönder. Ni som inte vågar kika ska nog blunda nu eller säga tack och hej för äckelbilder kommer nu.

Bästa fikastunden med mina kaos tjejer

Igår eftermiddag var jag iväg och fikade med mina kaos tjejer i flera timmar. Fasiken alltså vad de är viktiga för mig. Att kunna prata med tjejer som har varit med som samma jäkla skit och typ av förhållanden är guld värt alltså. Kram på er tjejer. Ni är bara bäst.

7 thoughts on “Mögelsaneringen har bara börjat

Add yours

  1. Men så äckligt. Måste ändå ha gått ganska fort då ni inte bott där så länge? Bodde i en lägenhet med mögel, men där kände dom inte för att åtgärda det. Allmännyttan i ett nötskal. En del av min känslighet beror på det. Det var där min allergi började ta fart.

  2. usch vilken chock. Men ni märkte inget på att de luktade heller? Vi har faktist två väggar i barnens sovrum som alltid är kalla, ytterväggar båda två. Måste nog gå och kolla så att vi inte har mögel där. Har aldrig hört om köldfickor och tänkt att mögel kommer med fukt, typ vattenskador

  3. Men fy! Lider med er! Hade en vattenläcka i gamla huset som vi upptäckte när vi skulle flytta en möbel – som satt fast i väggen med mögel…. Såååå äckligt!!! Hoppas ni får finfint i lägenheten inom en snar framtid!

  4. Men fy tusan! Stackars er!! Mögel är ju inte endast så himla äckligt, utan det är ju också farligt. Jag började få svårt med andningen för längesen när jag bodde i en lägenhet ett tag. Den var nymålad när jag flyttade in och såg så vit och fräsch ut. Men det visade sig att hyresvärden hade ”sminkat över” möglet istället för att renovera. Jag fick flytta tillsist för att inte utveckla astma. Hoppas att ni får bort eländet snarast!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: