1 2 3 låtsas att jag håller med

Hej

Måste man alltid tycka lika och hålla med någon annan? Definitivt inte säger jag. Hålla med om bara för att man egentligen inte vågar eller törs stå för vad man själv tycker, tänker, känner eller vill är bara bu enligt mig. 1 2 3 låtsas att jag håller med bara för att känns så partilöst och så mycket beige det bara går.

1 2 3 låtsas att jag håller med

Något som jag alltid haft svårt för är när alla ska tycka lika och se lika ut. När alla barnen på förskolan bär overallen från HM eller POP gärna i samma färg också som alla andra. Många skulle nog säga att de väljer samma väska, cykel eller färg på jackan för att de inte vill sticka ut. De vill alltså inte synas bli uppmärksammade utan bara flyta med.

Det kan jag köpa att alla kanske inte tycker om att vara olika andra men frågan som måste ställas är om de verkligen skulle välja jacka vilken hade de då valt. Alltså efter sitt eget tycke och önskan.

Alltså dessa hönorna gillade jag inte alls. Däremot kul att se att även ena favobutiken har svagdricka rack precis som jag

Hur kul är det när alla har svarta jackor

Självklart är det snyggt med svarta jackor det är inte det jag menar. Utan mera när alla ska bära precis samma märke och modell. När alla ser ut som en liten arme som går på gatan eller som att alla bär skoluniform.

Bygga självkänsla är något vi alla bör sträva efter att se till att våra barn och ungdom får med sig tidigt i livet. Att våga säga och tycka vad man själv vill är enormt viktigt. Inte bara för att få bort att alla ska se lika ut utan för att få vara just där och den vi själva vill vara.

Tänk om jag haft ett bra ställe där jag kunde ha denna ljuvliga gunga.

Jag håller med om 1 2 3

Vet ni vad jag tror är ett av de absolut svåraste man kan göra? Jo att våga vara sig själv. Vi blir indirekt styrda av vår omgivning och nära. Råd som kan vara bra att ta till sig.

  • Sluta jämföra dig med andra
  • Säg ifrån när någon säger åt dig hur du ska vara och leva ditt liv
  • Var dig själv med alla dina egenskaper

Visst låter det lätt som en plätt men så är det inte men så viktigt att försöka sträva efter.

 

 

5 thoughts on “1 2 3 låtsas att jag håller med

Add yours

  1. Jag är lite ”lat” av mig och fast jag kanske inte håller med personen fullt ut så orkar jag inte heller debatera om min sak. Här är det dock roligt att hämta från förskola och skolan för vi har ännu inte kommit till trenden svart svart svart utan här springer en massa färgklickar runt.Och trots att det i varje grupp finns 20 barn är det väldigt sällan som någon i samma grupp har likadana kläder på sig

  2. Min dotter har en helt egen klädstil, vilket jag tycker är sååå coolt. Det är inte alltid jag tycker att det är snyggt och ibland när vi går i affärer tar hon i plagg som jag inte alls gillar, men det är strunt samma, för jag tycker att det är så häftigt att hon vet vad hon gillar och kör på det! Hon vågar sticka ut mycket mer än mig <3

  3. Det intressant med just skoluniform är att många inte vill ha det just för att man ska få välja klädstil själv, men alla ser ju ändå likadana ut… Jag håller med dej, det är väl roligare att sticka ut lite och ha en knallröd kappa bland alla svarta jackor 🙂

  4. Många vill ju inte sticka ut, och gör man det är det lätt att bli utanför tyvärr. Sen är det väldigt tråkigt då alla ska se lika ut.

  5. Så viktigt att våga vara sig själv! Det peppar vi barnen med här hemma även om det fortfarande är små, men det är bra att lägga den grunden tidigt.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: