Helgen bara försvann

Hej

Har ni haft en bra helg, kära bloggläsare? Helgen bara försvann. Men hoppsan, hela den här helgen är snart slut nu?! Och jag har inte vilat upp mig tillräckligt. Planen var att andas ut och kanske kolla mysiga filmer och slappa i soffan men så blev det inte riktigt i vanlig ordning.

Helgen bara försvann

Hela fredagen var jag lite småskraj att jag skulle bli magsjuk då Marcel blev det natten till fredagen. Trist för honom som skulle åkt på släktkalasfest till Finland med Celin och hennes familj. Så jag och resten av familjen svalde säkerligen en hel burk med vitpepparkorn. Allt för att klara oss från äckelsjukan. Med facit i handen klarade alla utom C sig bra men nu är alla friska och krya igen.

Plopp så sprette hela läppbalsamtuben 

I fredagskväll innan jag skulle stänga mina blå skulle jag ta lite läppbalsam i vanlig ordning. Dock ett nytt som jag fick hem i veckan. Plopp sa det så sprette den lilla kulan iväg och hela ansiktet var fullt av läppbalsam. Det som jag inte såg mitt i natten var att hela golvet och byrån och fick sig ett släng av balsamet. Tyvärr så blev det lite fettfläckar på golvet som jag kämpat med ett par dagar. Nu är det bättre men lite surt alltså. En sak är säkert att det läppgrejen blir det ALDRIG mera….

Bakpulver tipset testades men funkade kanske inte kanonbra. Pulvret skulle säkert åkt på mitt i natten men då märkte jag ju ingenting.

Gymmet kärleksmums och kaffe på ballen

Idag blev det ett bra pass på gymmet för min del följt av en kaffe ute på balkongen i soffan. Igår mumsade vi kärleksmums framför dumburken. Alltså den kakan är en höjdare som alltid går hem.

Varför säger en del förskolelärare 

Fick en fråga av en läsare som känner till att jag är och har arbetat 100 år i förskolans värld. Frågan löd –

Varför säger en del som jobbar i förskolan förskolelärare – det heter väl förskollärare eller lärare i förskola? Mitt svar på den frågan får bli att jag tror ingen som arbetar professionellt i förskolan det vill säga är utbildad säger förskolelärare. Alla utbildade och kompetenta vet att det heter förskollärare eller lärare i förskola. 

I förskolan arbetar förskollärare eller lärare i förskola med det övergripande ansvaret för barnens utbildning och lärande i sitt tilldelade arbetslag/grupp/avdelning eller hemvist om så önskar och över dem sitter förskolecheferna.

Till sin hjälp för att bedriva en verksamhet i riktlinjer med de styrdokument förskolan har finns barnskötare och ibland även vikarier, barnbiträden som saknar adekvat utbildning. Så mitt svar på den frågan får bli att hen kanske inte visste hur man säger. Hen kanske inte är aktiv i den världen och då kan de vara svårt att veta hur man säger. Lika väl som det kan vara svårt att veta i alla olika branscher hur den rätta benämningen är.

Utställning och svinkall runda

Jag är allt mer än besviken på vädret idag. För att inte tala om nästa vecka om det nu stämmer att det ska bli vargavinter nästa vecka. Alltså jag både vill och behöver ha vår nu. Herrängens Gård här hemma vid har ofta flera roliga upptåg på gården. I helgen var det återigen konstutställning i huset bredvid.

Christina Demmler ställde ut sina verk och stickade vackra vantar. Personligen så gillade jag hennes verk med aporna på allra bäst.

Dagens lilla fniss

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Helgen bara försvann

Add yours

  1. Så surt med läppbalsamet. Hoppas du får bort fettfläckarna till slut. Magsjuka man man gärna hoppa över. Så utslagen man blir av det. Usch säger jag bara.

  2. Vad tråkigt med läppbalsamet. De där fettfläckarna är så trista.
    Gott med kärleksmums. Det var längesen jag bakade det.

Kommentera

Up ↑

%d