Från det ena till det andra

Hej Hopp

Från det ena till det andra i en salig blandning. Det just det som är mitt lilla liv just nu. Hit och dit av och på eller hur det nu var…fniss. Hur ska man egentligen veta vad som är vad eller varför, hur och tänk om. Inte behöver väl allt vara så allvarligt. Tänk om vi alla många gånger tog och såg på det lilla i det stora i livet och tog vara små det som faktiskt händer just här och nu.

Från det ena till det andra

I går var det fössta tossdan i mass det vill säga Smålands egna lilla nationaldag. Vilken på senare år ofta firas särskilt av alla utflyttade med prinsesstårta. Det är nu det blir lite smått pinsamt då jag som utflyttad för typ 100 år sedan inte ens smakade på någon tårtbit. Men jag får väl trösta mig med att Småland fanns med i mina tankar. Och någon av de kloka brukar säga att det är tanken som räknas….

Tillbaka igen

Mycket av gårdagen var tillbaka igen. För det första var jag återigen tillbaka på gymmet efter min operation. Det var så härligt även om jag var försiktigt med överkropp så det inte skulle strama i såret.

Jag var även tillbaka ute i soffan på balkongen. Alltså att sitta där ute är svårslaget. En kaffe och en glas som belöning till duktiga gymtjejen.

Fick följa med min barnvakt en runda på NK

Inte visste jag att jag som är så stor behövde en extra barnvakt för att peppa mig innan jag skulle möta upp mitt sällskap inför gårdagskvällens teater. Men tydligen behövde jag en barnvakt eller bodyguard som vakten kallade sig själv. Så jag får väl tacka för sällskapet. pratstunden och skratten.

Har man barnvakt så kanske man ska ha barnskor också eller. Jag tyckte dessa svindyra sneakers såg ut som nästan babyskor. Med andra ord var jag som är stor flicka nu för stor för dessa eller vad säger ni. Visst ser de ut som barnskor.

Jag lyckades i alla fall få barnvakten till att köpa en vas till kontoret från Reymyre i Småland. Denna godbit hade jag själv inte sagt nej till med ett fång tulpaner.

Tiden är vårt hem

Genrepet av Tiden är vårt hem på Stadsteatern var kvällens grej. Ensemblen bestod av en hel rad lysande stjärnor med Helena af Sandeberg i spetsen. I Lars Noréns pjäs hamnar vi i den skånska myllan. Det är dags för syskon och barndomsvänner att mötas upp i ett somrigt Skåne. Några är bofasta, andra sommargäster, några är gifta och andra skilda. Det var länge sen de sågs. En gång var denna platsen ett hem för dem alla. Frågan som ställs är hur fångar man den tid som flytt?

Tyvärr så tyckte vi att föreställningen var för lång 3 timmar och 45 minuter med paus är långt även för de som är stora fans av Norén. Skådespeleriet är magiskt måste tilläggas. Vi hade bästa bästa platserna med egen loge för mitt lilla sällskap. Den kändes ju extra lyxigt måste jag säga. Från det ena till det andra lite överallt och ingenstans.

Målerifredag igen

Fredagar betyder måleri på förmiddagarna för min del. Alltså det är verkligen så himla roligt. Jag bara älskar det. Det är så roligt att leka loss som ateljerista. Inga måste bara vad jag känner för att testa på och leka med där och då.

Jag kommer sitta bänkad framför julkalendern

Nästan alla har nog en favorit när det kommer till julkalendrar. Min är alla dagar i veckan Trolltider som sändes när jag var barn. Vi barn lekte kring den på både raster och hemma med våra vänner. När killarna var små köpte jag en dvd med kalendern för att jag verkligen vill att de skulle få se mästerverket. Men de tyckte inte alls om den. För dem var det Höjdarna som tog första platsen.

Idag läste jag att det blir en ny julkalender kring Trolltider till 2023. Gissa om jag kommer sitta bänkad varje kväll….

7 thoughts on “Från det ena till det andra

Add yours

  1. Åt tårta igår, fast bara för att sonen fyllde år 🙂
    Spännande med julkalendern – tycker ofta att de varit bra de senaste åren så jag har höga förhoppningar.

  2. Älskar också Trolltider och tycker det ska bli kul att de gör en ny tappning men samtidigt är det ju inte var det då var, så vet inte huruvida jag kommer tycka om det eller ej. Men första året på väääldigt jag ser fram emot julkalendern.

  3. Här blev det inte heller prinsesstårta i torsdags. Men det kommer ju fler gånger framöver 😉 Härligt med en målarifredag!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: