Liljevalchs Vårsalong

Hej

Yes solen strålar från en klarblå himmel här i stora staden igen. Hur härligt är inte det så säg. Idag har jag varit med en vän på Liljevalchs Vårsalong och promenerat i solskenet efter jag hade fixat till brynen. Alltså det var verkligen inte igår jag var på Liljevalchs. Tror inte jag ljuger om jag säger att det kanske är närmre 28 år sedan jag sist var där. Den gången var vi inbjudna hela föräldrakooperativet jag jobbade på då chefen på den tiden hade sina barn hos oss.

Liljevalchs Vårsalong

Liljevalchs vårsalong är en kär, omtvistad och livaktig tradition sedan starten för över hundra år sedan. I år visar 159 konstnärer 298 verk i Liljevalchs salar.

Jag och min vän hade lite olika infallsvinklar. hon är nämligen en duktig akvarellmålare och jag är en kreativ lite busig ateljerista som gillar att tänka utanför boxen.

Galet mycket folk 

Hade jag vetat om att just måndagar är det gratis att besöka Liljevalchs hade jag nog föredragit en annan dag för det var lite för mycket folk för mig. Gratis är ju alltid gott eller inte om man som jag gillar strosa runt i lugn och ro. Hur som haver jag hittade några verk som jag tyckte stack ut. Det som också är roligt med utställningar är att de ofta sätter igång min egen fantasi och idéerna sprudlar.

Kan ni gissa utefter de bilder på verk som jag delar nedan vilket som fick min guldstjärna?

Detta verk i rött och dukens färg var min number one.

99 år gammal spårvagn 

Ut till Djurgärden tog jag spårvagnen från city efter brynfixet. Idag fick jag åka den äldsta vagnen vi har i stan. 99 år gammal och fungerar fortfarande var lite wao feeling över att åka får jag erkänna.

Sakta längs Strandvägen

Väl ute i friska luften igen från Liljevalchs hade solen vaknat. Så vi bestämde oss för att gå in mot city igen. Alltså det är så magi när våren äntligen börja ta upp fighten med vintern om att få komma lite tidigare varje år.

Jag smet även in på Things och köpte citronkrukan som jag suktat efter så länge nu. Grattis till lilla mig eller varsågod lilla Pinglan….

 

 

5 thoughts on “Liljevalchs Vårsalong

Add yours

  1. Vad roligt ställe, hur ofta byts konstverken ut? Så himla kul att gå dit och kolla flera gånger om ifall det kommer nytt. Jag hade garanterat anmält intresse dit och ställt ut men även besökt stället om jag bott där.

  2. Ingen aning om vilken du gillade bäst… jag har faktiskt aldrig varit där… illa va? Borde nog ta en dag där faktiskt. Mysigt att åka gamla spårvagnen!

  3. Vad roligt med en utställning och det fanns många intressanta verk!
    Så härligt med solen nu, fick så mycket vårkänslor igår på eftermiddagspromenaden.

Kommentera

Up ↑

%d