Gick loss på måleriet

Hej

Godmorgon på er alla fina. Egentligen borde jag försökt somna om men det gick ju såklart inte. Fyra och en halv timmas sömn i natt kommer garanterat säga sitt framåt eftermiddagen. På tok föt lite sömn med andra ord. Men vad gör man inte för dottern – jo man är halvvaken och går mitt i natten för att möta henne vid tunnelbanan såklart.  Sådan är jag….Gick loss på måleriet igår. Jag tycker att det är så himla roligt med målerigruppen på fredagar.

Gick loss på måleriet

Ofta brukar jag ha en uttänkt plan på vad jag vill prova på redan innan jag sätter mig på tåget till måleriet. Igår hade jag inte hunnit tänka till ännu utan såg en händelse på insta som verkade spännande. Att måla akvarell med papperstussar och färgdroppar på pappret uttryckta när målning börjar.

Sagt och gjort eller tänkt och bestämt åt det håller skulle jag leka igår. Inspirationsbilden hade tryckt ut likt vattendroppar på sitt papper men det var faktiskt lite svårt så på mitt papper blev det mest färgprickar. Jag bestämde mig för att lämna en av de fyra grundfärgerna för att se vad det skulle göra för bilden.

Toarullen tog nästan slut

Jag smusslade ihop en bit toapapper och började dutta runt på pappret i färgklickarna. Galet roligt måste jag säga. För er som vill prova på är ett tips att ta med en toarulle till måla platsen för du kommer behöva nya tussar ofta då den blir mjuka och sladdriga.

Bara för att satte jag fast sista måla tussen på målningen och innan finishen var klar fick den även en QR kod i ena hörnet.

Frida Jonsvens verk som min inspiration

Inom mig bor det nog en prinsessa för jag har alltid varit förtjust i vackra plagg och klänningar. Frida Jonsvens är min favorit designer just nu. Jag älskar hennes kreationer som hon skapat av gamla dukar och gardiner. Romantik och kvinnlighet på allra högsta nivå.

Återigen hände det på tåget till måleriet jag såg nämligen ett av Fridas nya verk på insta som jag givetvis screenshotade för att spara i min minnebank i telefonen. Jag tror faktiskt att denna klänningen fanns i bakhuvudet när jag målade gårdagens andra målning med samma teknik. Plus att jag la till en gammal spetsduk i min bild. I ärlighetens namn tyckte jag att jag fick till dessa ganska bra med tusstekniken.

Ta da här är resultatet

Något som jag alltid förespråkat som ateljerista är att alla kan. Bara genom att plocka bort de bestämda motiven och nu ska vi rita, nu ska vi måla….gör att alla vågar prova på och att kreativiteten flödar på ett lekfullt och fantasifullt sätt.

Snusklubbor min lilla belöning

Flera fredagar efter måleriet tar jag mig ett var i Liljeholmen och smiter in i en av mina favoritbutiker där för att köpa hockeyklubbor eller snusklubbor. De är så galet goda alltså…

3 thoughts on “Gick loss på måleriet

Add yours

  1. Så häftigt att måla! Jag kan helt enkelt inte, det går inte, har inget tålamod alls. Jag får nöja mej med att skriva och fota. Du är ju jätteduktig på allt, typ 🙂

Kommentera

Up ↑

%d