Hur ofta ska man byta sängkläder

” Inlägget är i betalt annonssamarbete med Leva Hemma.se ”

Hej

Tycker ni som jag att sovrummet kanske är hemmets allra viktigaste rum efter köket? En fråga som många frågar sig är hur ofta ska man byta sängkläder enligt expertisen. Självklart är det enormt viktigt att satsa på en bra säng som passar just den personen som ska sova i den. Men när jag plockar bort själva sängen är sängkläderna viktiga. Sängen ska se inbjudande ut helt enkelt.

Hur ofta ska man byta sängkläder

Den generella riktlinjen enligt en artikel hos leva hemma är att byta dina sängkläder en gång varannan vecka. Det tycker jag personligen låter sällan. I det stora hela beror det mycket på yttre faktorer som husdjur, hur mycket man kramas i sängen och olika material på sängkläderna.

Men ska vi vara ärliga en liten stund så är det verkligen så mycket skönare att gå och lägga sig i en nybäddad säng. Håller ni inte med mig om att somna i rena lakan bara bäst.

Sömn är en viktig del för att må bra

Vi sägs sova mellan 7 – 9 timmar i våra sängar varje natt. Vilket bidrar till att smuts, svett, olja och smulor fastnar på våra lakan och sängkläder. Så visst behöver vi sova i rena sängar för att sova gott och må så bra vi bara kan.

Olika material på sängkläder drar till sig smuts olika

Visste ni att materialet på våra sängkläder drar till sig smuts olika lätt. Det hade jag inte tänkt på tidigare om jag ska vara ärlig. Så jag tänker att jag försöker dela med mig av min nya kunskap om hur material drar till sig smuts.

Linne – har en egenskap som håller en lagom temperatur året runt. Man kan säga att linne som material följer årstiderna. Vilket innebär att linnet är mer resident för smuts över lag. Gissa vad jag tänker köpa för lakan framöver….

Bomull – är det vanligaste material vi har i våra sängkläder. Sängkläder som är av bomull är ofta mjuka och sköna. Däremot finns det ofta billigare alternativ som både har lägre hållbarhet och är strävare mot kroppen.

Satin – har en blank och slät yta. Lakan av satin har ofta en lång hållbarhet men precis som med bomull finns det sämre produkter på marknaden.

Vackra sovrum med fina kläder inspirerar

Alla har vi säkert kommit till platser där vi möts av sovrum och framförallt sängar som tagit oss med storm. Själv har jag flera sådana sparade i min egen lilla minnesbank. Men ett av dem är topp off the topp som jag tänker sträva att få ha som eget sovrum en vacker dag i livet. Ps där var det lakan i linne.Vilket nu ska bli min melodi.

KRAM KRAM

 

 

 

 

6 thoughts on “Hur ofta ska man byta sängkläder

Add yours

  1. Hej där, det var ett tag sen. Nu är jag tillbaka här igen!

    Vi byter sängkläderna på tok för sällan, tyvärr. Borde bli ännu bättre på det där.

  2. hmm..svår fråga, sängen är ju viktig men köket är minst lika viktigt om man gillar att laga mat och umgås..har nog svårt att välja, vi tvättar sängkläderna ca 1 gång i veckan..men jag har ju småbarn här hemma..

  3. Älskar att krya ner i nybäddad säng! Det är något visst när allt doftar nytvättat!
    Har aldrig testat att sova i linnelakan, tanken på det känns lite strävt, men det är det säkert inte 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: