Dekorera tårtan med tårtoblater

Hej

Har ni någon favorittårta? Förutom cheesecake som är en av mina stora kärlekar i livet (men den är ju ingen tårta i den bemärkelsen) är det utan tvekan jordgubbstårta på mitt sätt. Men  även en härlig prinsesstårta säger jag inte heller nej till om den har så där härligt fluffig grädde. Det nya har blivit att dekorera tårtan med tårtoblater i alla möjliga motiv. Förr funderade jag på om tårtor med motivbilder verkligen var goda. Nu kan jag ger er alla ett svar de är riktigt goda,

Dekorera tårtan med tårtoblater

Jag pratade med ena sonen om tårtor i förmiddags och vi konstaterade att vi tänker lika kring tårtor. Vi kom in på motivtårtor vilket inte fanns på tapeten på samma sätt när han var liten.  Dagens yngre barn brukar önska  motiv på sina kalastårtor har jag både sett och märkt.

Visst är de fina tårtorna med motiv och fotobilder på. De blir verkligen så personliga och säger en del om jubilaren också tycker jag. Hade jag fått välja en motivtårta  hade jag helt klart valt en tårtoblat med Musse Pigg, Förr var jag ett stort fans av Musse vilket har lugnat ner sig men som sagt jag hade valt denna fina Musse pigg tårta.

Tårtoblat för speciella högtider

Det nya just nu är att beställa tårtbilder med egna foton. Hur charmigt kan inte det bli så säg. Personligare tårta  kan man nog inte få tänker jag. Ena sonen och jag pratade om att vi skulle prova med en tårtoblat på hans tårta när han fyller år i sommar. På tårtan kommer det om han inte ångrar sig vara hans blå volvo som han byggt om helt själv.

Jag tänker även att jag ska tipsa min syster om tårtdekorationer tills när hennes dotter tar studenten nu i sommar. Håll med om att det vore lite kul om samma bild som kommer finnas på Julias studentplakat fanns på en av tårtorna.

Vad görs tårtbilder av?

Tårtbilderna görs av en sockerpasta vilket är en massa gjord av socker. Färgen som bilden trycks med är helt ätbar och den är ingen fara att äta. Något som jag funderade på om bilden var om dessa bilder går att använda på alla tårtor. Vilket ska fungera hur bra som helst det är bara tillvägagångssättet hur man monterar dem som skiljer sig lite. En tårtbild håller sig i minst 3 månader om man förvarar den enligt anvisningar Vilket är mörkt, i rumstemperatur och i obruten förpackning.

Vad hade ni önskat för motiv på er tårta? 

Skulle jag välja fotobild hade jag nog en bild från någon solsemester eller varit ego och valt ut en bild på mig själv.  För visst ska vi fira oss själva lite extra så ofta tillfälle ges.

KRAM

2 thoughts on “Dekorera tårtan med tårtoblater

Add yours

  1. Jag har använt mig av det ett par gånger. En gång köpte jag den för tidigt så den blev torr, men de andra gångerna har det gått bättre. Lite kul kan jag tycka, och helt klart mer personligt,

  2. Vad häftigt att man kan önska eget tryck! Låter ju riktigt kul. Själv är jag ingen riktig tårtmänniska men lite sugen på att testa…

Kommentera

Up ↑

%d