Stopp det räcker nu

Hej

Egentligen borde jag väl hålla käften men det är omöjligt. Nu när till och med Polisen säger att det är krigstillstånd i Stockholm. Alltså det är inte klokt när eländet som bygger på enskilda individers och gängkonflikter drabbar hela landets medborgare. Stopp det räcker nu. Jag som personligen tycker att det är intressant med kriminologi och gärna leker hobbyutredare har tröttnat. Eller så hänger jag inte med längre. Det har blivit för stort och trådarna är för många att hålla isär.

Stopp det räcker nu

Min fredag började riktigt bra med milen i benen och ett bra planeringsmöte. Följt av en massa energi och roliga samtal  med luren vid örat. Hela min lilla liga var här på middag och livet var ganska bra. Tills vi nås av informationen att det skjutits mot en lägenhetsdörr i andra sidan av Fruängen. Genast började utredaren Kamilla sätta igång och fick fram vem som utsatts och vise versa. Sedan kom information via medierna om Hammarbyhöjden, bilkrasch och mera elände.

Vi hade planen att gå upp till centrum och köpa fredagsgodis men jag tvekade. För utanför eller under vår balkong stod tre och senare fyra bilar med tonade rutor. Läskigt tyckte jag då det blickade vilt inne i baksättet på den ena bilen som vi sågs in i lite. Efter en stund vågade jag mig ut och prata med killarna eller männen som visade sig vara civilpoliser med span och rast. Tydligen var det bra ställe att stå skyddat på med snabba vägar ut mot E4:an. Skönt att vara vaktad av 10 snuttar.

Överallt inget ställe går säkert längre

När vi lugnat ner oss åkte jag med stor och liten på strög i stan vilket var himla mysigt. Vi lyssnade på bra musik och hade det kul. Väl hemma igen kom nästa grej skott mot villa i Uttran. Fina Uttran som är lika med lilla Djursholm om de själva får säga sitt och det finns nog något i det. Måste säga så då jag bodde där i 15 år i huset. Barnens pappa bor fortfarande kvar. Till råga på allt kände vi till huset då ena sonen var klasskamrat med yngre sonen i det huset under mellanstadiet.

Så här har det rullat på hela helgen. Nu i måndags morse kom ett bomblarm från Tumba som är nästgårds med Uttran. Då det hittats ett bombliknande föremål i en trädgård.

Man tager vad man haver

Jag blir helt matt. När samhället precis lärt oss att många gånger hänger droger, gangster rapp och kriminalitet hänger ihop kom käftsmällen som fick oss alla tappa andan. De som nu springer runt med enorma skjutvapen har inte ens fyllt 15 år. Alltså de är barn som inte ens har åldern inne att ta körkort för moped. Åldern för byxmyndig har dessa ungdomar inte heller inne.

Alla som har haft eller har med ungdomar vet att deras omdömesförmåga inte är fullt utvecklat. Men de är så unga att de inte kan dömas till fängelse vilket sägs vara en av anledningarna till att de används. I alla de ingripanden där förövarna gripits under helgen har det funnits barn med.

Sverige var tappade vi det? Var tappade vi dessa barn? 

Jag finner inga ord. Vilken enorm sorg och förtvivlan över hur det kunde bli så här. Vi måste agera är den självklara känslan vilket vi alla hela samhället skulle gjort för så så många år sedan. Vi tappade det liksom. Börja om och gör rätt från början igen.

5 thoughts on “Stopp det räcker nu

Add yours

  1. Ja, man vill bara flytta härifrån och helst lämna landet. Det som hittades i morse här i Tumba, var på samma adress som de där skotten häromdagen, om jag förstått saken rätt. Sverige har klättrat rejält på listan över farliga länder – så sjuk och skrämmande.

  2. Det är helt fruktansvärt och det värsta är att man blir lite avtrubbad och kan knappt ta in alla dåd som sker. Har lyssnat/läst boken Kokain av Pascal Engman som delvis handlar om gängkriminalitet och det är helt sjukt. Tyvärr går ju brotten ner i ålder för att vi inte har några straff i det här landet….

  3. Jag brukar också vara lite av en hobby utredare ibland. Håller det är verkligen intressant med kriminologi, tror det är däför jag gärna lyssnar på deckare 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: