Som ett skämt med kladdkakemuffinsen

Halloj

Har ni haft en bra torsdag där ute i stugorna? Hemma i min stuga har jag dykt ner i plugg hela förmiddagen känns det som. På något konstigt sätt så känns det som ett kall att föra kunskap och stå upp för den banan jag sakta försöker gå. Hör ni idag var jag med och värsta fiaskot i min bagarstuga. Nästan som ett skämt med kladdkakemuffinsen. Jag har aldrig varit med om något liknande.

Som ett skämt med kladdkakemuffinsen

Nu tänker jag inte varken säga att jag är eller utnämna mig själv som ett proffs. Men jag är kanske lite bra på att baka. Eller så är jag värsta pajasen. Medan bröddegen jäste idag kom det där attans sockersuget igen. Så jag bestämde mig för att baka kladdkakemuffins på oboypulver vilket jag både läst och hört ska funka bra och smaka gott.

Så jag letade fram ett recept och satte igång. När kladd smeten var i formarna tog de snabbt form och jäste upp sig enorma och en del smet åkte över formarna. När jag i nästa stund kikade in i ugnen var det som om all smet försvunnit ut formarna och gått upp i rök. Värsta hokus pokus grejen. Till slut insåg jag att detta skulle aldrig funka då klockan var slagen för muffinsens tid i ugnen.

Däremot var det som om formarna blivit bakade och var stenhårda nästan som när man gör korgar av pärlor i muffinsformar om ni testat på det. Mysko. Jag fattar fortfarande inte vad som var grejen med dessa muffinsen. En sak är säker nästa gång det ska bakas muffins tänker jag baka på mitt gamla vanliga sätt. Ps frallorna som jag bakade blev kanongoda och tur var väl det annars hade jag nog klurat på om djävulen tagit över i köket eller vad som var problemet.

Hur tänkte de nu

Idag blev det bara en kort runda då benen inte orkade med några utsvävningar idag. Bakom sjukhuset eller vad det nu egentligen är här nere bredvid Värdshuset stod två trästolar på en liten kulle lite ensamma och allena. Hur tänkte de som sitter där och vad är tjusningen just där? Kanske några vill ha just denna platsen som sin rökplats för det stod på marken en vit platsbunke med pimpar i.

4 thoughts on “Som ett skämt med kladdkakemuffinsen

Add yours

  1. Sådan otur med muffinsen, det såg faktiskt väldigt skumt ut för det brukar ju inte vara så att smeten försvinner i ugnen.. Härligt med promenad även om den var kort

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: