Blue Monday årets deppigaste dag

Halloj

Jisses är klockan redan så mycket. Denna måndag har verkligen gått i en rasande fart. Alla punkter på dagens lista hanns med och flera där till som stod på to do i veckan. Bra jobbat kan jag bara säga denna blue monday årets deppigaste dag. Fick höra idag på uppstartsmötet att tredje måndagen i januari skulle vara årets deppigaste dag.

Blue Monday årets deppigaste dag

Den tredje måndagen i januari ska enligt flera faktorer vara den dagen på året då flest människor mår som allra sämst. Därför kallas just denna måndag för blue monday. Enligt en matematisk formel som akademikern och walesaren Cliff Arnall påstod sig ha tagit fram 2005 är den tredje måndagen i januari den mörkaste dagen på hela året – i alla fall för våra sinnen.

Detta kom Cliff Arnall fram till genom att ta med faktorer som väder, skulder, tid som gått sedan jul, misslyckade nyårslöften och motivation. När när ekonomin är som svårast då man är fattig som en kyrkråtta efter julens alla utsvävningar och lönen är en bit bort kan det vara surt. Lika deppigt kan det vara när vardagen sätter igång igen och dagarna är gråare än gråast.

Jag fick även höra av en kompis att just denna dagen även kallas för ”skilsmässo-måndagen”. Nix pix det var inte denna dagen som jag skilde mig. Forskare ska även ha forskat på vad so twittras om just denna dagen. Tydligen skiljer vi oss, klagar på vädret och har skuldkänslor över att nyårslöfterna redan brutits.

Sluta deppa börja peppa

Vet inte om jag tror på den hypotesen faktiskt för jag har haft en ganska bra dag. Med möte ett riktigt bra möte och uppstartsmöte på eftermiddagen. Jag känner mig faktiskt ganska pepp på livet.

”Hoppet kan överge en, men man får aldrig överge hoppet”

Nils Van Der Poel

Vad ska vinna personlighet eller prestation

Sverige är allt bra ett konstigt land på många sätt. Jag satt och kikade på Idrottsgalan i soffan och slogs återigen om vilken fantastisk person Nils Van Der Poel är. Han kan slänga sig med helt enastående kloka citat och uppmaningar så många med mig bara gapar. Sedan är eller var för nu har han lagt skridskorna på hyllan en otrolig idrottsman.

Men något slog mig under galans gång. I samma kategorier fanns fyra idrottsmän en inom stavhopp, en ryttare, en skridskoåkare och en racingstjärna. Alla fyra helt magiska på sina sätt med enastående prestationer under 2022. Men när pris efter pris går till Nils och alla de andra blir utan blev det nästan lite larvigt. För då tror jag att många många röstat på personligheten Nils och inte prestationerna som de andra männen utfört.

Hade jag fått dela priserna hade prestation gång till racingstjärnan, Jerring till skridskor och manliga idrottare till Duplantis. Sorry ryttaren men så hade jag röstat på prestationer. Hade jag däremot röstat på personlighet och klokeman hade Nils Van Der Poel fått priset alla dagar i veckan. Alltså vi måste lära oss att skilja på prestation och personlighet att det är två helt skilda delar.

5 thoughts on “Blue Monday årets deppigaste dag

Add yours

 1. mm.. Januari är lite småtrist & segt kan jag tycka.. Fast årets deppigaste dag vet jag ändå inte om det verkligen var igår. Dock en vanlig gråtrist vardag

 2. Jag var inte särskilt deppig igår, hade ont som fan men solen sken ju. Solen har inte skinit på så länge så det var verkligen en energikick.
  Jag såg då ett roligt uttryck. Motsatsen till Easy Peasy Lemon Squeezy är Stressed Depressed Lemon Zest. Det tyckte jag var lite kul.

  Jag såg inte galan så jag kan inte säga ngt om den mer än att jag helt klart tycker att Duplantis är värd ett pris.
  Kram

 3. Har inte hört talas om detta med blue monday förrän idag faktiskt. I går var en bra dag, med mycket intryck. Känner mig peppad och är redo för så mycket nu

 4. Det här var första gången jag hörde talas om blue monday. Jag känner nog inte att det stämmer in på mig, men jag förstår resonemanget om varför dagen utsågs.
  Jag såg inte galan, men det verkar inte ovanligt att det röstas på person istället för prestation. Lets Dance är ett sånt exempel.

 5. Jag hade också en riktigt bra måndag trots vabb, baren var ju pigga i alla fall. Förstår motiveringen bakom dagen även om den inte stämmer in på en själv, januari i sig brukar vara en tuff månad för många

Kommentera

Up ↑

%d