Börjar tappa orden

Hej

Alltså jag börjar tappa orden – varför är det så grått och trist. Det fanns  liksom inte några andra alternativ än att trotsa vädret. Allt för att försöka leta efter det vackra och fina i det grå. Ut på tur aldrig sur sägs det ju tur att jag fixar alla väder utan att rynka på näsan.

Börjar tappa orden

Finns det verkligen något vackert i det grå vädret? Okej det gör det väl men samtidigt så är gråväder så dystert. Sällan man ser någon som dansar runt och småsjunger annat än glada barn som kanske gör det i sin lek. Är det okej om jag tycker att detta gråa väder kan vara vackert delvis men ack så himla trist.

Vad finns det för fördelar med gråtrist vinterväder med slask och allt

Vi kom fram till att om man vill göra geggamojja. Att man kanske kan få se en skymt av vårblommorna som eventuellt börjat komma upp. Om man kanske skulle vilja sladda lite i leran eller gräva kanaler i sandlådan kan det funka. En annan fördel skulle kunna vara att ingen ifrågasätter varför man tänder ljus inomhus redan klockan 14 är knasig.

Inte ens änderna verkar gilla vädret

Fast de är nog mest sura för att det är is på vattendragen nu så de har så liten ålats på att plaska runt i. Vad tar de flesta änderna vägen på vintern? Vid platser med utfodring och tillgång till öppet vatten väljer ofta gräsänder att stanna kvar i Sverige hela vintern läste jag mig till när vi åt lunch. Annars så flyttar de från Sverige  och övervintrar i Danmark, Tyskland, Holland, Brittiska öarna och norra Frankrike. Några enstaka fåglar flyttar ännu längre söderut.

Lunchtime och finfina klockor

En vacker dag vill jag så gärna ha en trädgård igen. Efter lunchen kikade jag på Carolas Lilla Butik som jag är så förtjust i. De har alltid något fint som jag fastnar för. Idag blev det klockor att hänga utomhus. De skulle dessvärre inte funka att ha hemma på balkongen även om de skulle vara jättefina där. Så skulle säkert både vi och grannarna bli galna på dem som klingade lite när som.

Höjden av dumhet

Okej att man eller jag då ofta ser hundbajs lite varstans. Äckligt som bara den säger jag bara. Härom dagen såg jag en kvinna gå förbi inne på vår gård med en vovve som bajsade i snön. Men ägaren tog ingen påsen utan sparkade bara lite snö över skiten. Denna korven kan dessvärre inte hundens ägare missat även om hen varit halvblind. Bajsa på en sten och som ägare låta den ligga kvar är både skäms varning på och höjden av dumhet.

KRAM KRAM

 

3 thoughts on “Börjar tappa orden

Add yours

  1. Det finns massor av slarviga hundägare….so nasty. Vädret är supertrött när det är grått, blött och lerigt. Fast idag tittade solen fram i Malmö så det kändes som vår när jag gick över till city.
    Kram Kajsa

  2. Var ingen nitisk hundägare då jag hade hund då det kom till hundbajs, men man kan väl plocka bort där folk går. Så provocerande med stora hundbajsar mitt på trottoarer osv. Vädret är så tråkigt nu. vill ha snö

  3. Jag har hund och stör mig nåt fruktansvärt på hundägare som inte plockar upp efter sin hund. Erbjuder ofta en påse om de ”glömt”.. man vet då man köper hund att den biten ingår liksom och vad är problemet med att plocka upp?

    Stor eller liten hund spelar ingen roll, lika otrevligt att få på skorna eller däcket oavsett..

Kommentera

Up ↑

%d