Jill Johnsson på Cirkus

Godmorgon

Jag vaknade med skallevärk idag vilket inte alls är särskilt kul. Man kanske skulle gissa på för många glas bubbel men på den räkningen blev det noll och nada igår. Vet faktiskt inte men sov oroligt i natt och snurrade runt runt. Får väl skylla på det i alla fall för att ha något att ge skulden liksom. Jill Johnsson på Cirkus igår kväll. Var både och om man frågar mig.

Jill Johnsson på Cirkus

Egentligen som jag nämnde tidigare skulle jag gått redan på premiären men fick eller valde att ge bort mina biljetter till min vän kompis. Det kom annat emellan så att säga. Men som tur var fick jag nya biljetter av min kanal. Så igår kväll var det dags för Simply the best Jill Johnssons show.

Showen är uppdelad i två olika delar där den första delen är mer lågmäld i country stil. Andra delen är mera energisk vilken ska hylla livet och kärleken med fullt band och blås lite i Vegas stil.

Vemod och hjärtesorg 

Första delen av showen föll mig mest i smaken. Storband har aldrig varit min grej. Jill är där personlig och pratar om sina döttrar och sin skilsmässa från sin barns pappa. Absolut bäst är när hon sjunger Dear Havanna till sin dotter som flyttade långt bort och gav sig ut på egna vingar.

Hennes egenskrivna låt ”The night I cry”  är den andra som når fram till mig.

Når inte fram till mig

När jag går på show eller konsert vill jag bli berörd. Det ska fånga mig och beröra mig. Tyvärr så hittar inte denna show mig. Scenografin är 100% bland det snyggaste jag sett. En stor eloge till de som skapat den.

Las Vegas-delen med storband – känslan bemästra Jill galant men tyvärr blir det mest en uppvisning i sång. De flesta låtarna i denna delen låter lite lika. Aftonbladet skrev att musiken  i showen saknar något som verkligen berör. Något nervkittlande. Jag kan bara instämma där. Det som är tråkigast är att bara sju av kvällens alla låtar är hennes egna. Cover på flera stora hit radas upp efter varandra och sjungs på liknande sätt med storband vilket jag inte gillade så mycket. När showen är en hyllning till Jills långa karriär och en hyllning till hennes karriär tror jag att fler än jag i publiken hade önskat hennes musik.

 

 

 

3 thoughts on “Jill Johnsson på Cirkus

Add yours

  1. Vad tråkigt att du inte är helt nöjd. Tycker faktiskt själv att jag varit lite så också den senaste tiden. Eller nja, inte de stora konserterna, men tex Måns & Carola med sin julshow – de sjunger grymt och var roliga osv, men det blev aldrig ståpäls på armarna för mig.

  2. Så synd att du inte var riktigt nöjd med showen även om det fanns delar du tyckte om. Fast jag håller med, hade själv velat höra mer av hennes låtar 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: