Lev ingen annans dröm

Hej

Nu är vi över på andra sidan och har hamnat i 2023. Ett år som jag hoppas mycket på. Genast kommer jag på mig själv att det nog inte är det bästa draget att ha för höga förväntningar. Igår pratade jag med en klok kvinna och vi kom fram till det sämsta man kan göra mot sig själv. Lev ingen annans dröm än din egen är ett bra mantra för året. Allt för många gånger hamnar vi i situationer där vi lever andras drömmar. Vad är det som egentligen gör att vi gör så?

Lev ingen annans dröm

Sluta lev andras drömmar och tar reda på vad du själv vill. Vår magkänsla måste få huvudrollen i filmen om våra liv och alla andras åsikter enbart bli små statister. En viktigt fråga att ställa sig själv är om du letar godkännande hos dig själv eller hos andra? För vems skull gör vi de val vi gör? Vill jag egentligen göra det som jag faktiskt gör?

Himla spännande frågeställningar som jag tror att vi alla bör tas en funderare på. En sak som är viktigt att vi var och en själva lever våra liv inte genom våra barn eller partners.

Både gymmet och pw på årets första dag

Jag gick hårt ut i år med träningen. Det är ju alltid bra att visa mig själv var skåpet ska stå  liksom. Tyvärr så blev jag lite besviken när båda roddmaskinerna var paj i på gymmet idag.

Efter lunchen  ar det dags igen så jag gav mig ut på en runda med en god vän i lurarna. Alltså fy så avis jag är på mina vänner som är i solen just nu. Attans jag kanske skulle följt med i alla fall. Det är ju alltid lätt att vara efterklok .Nej nej skämt åsido jag var klok som inte åkte med. Men visst hade det varit skönt med sol och sand mellan tårna.

Kanongoda tekakor check

Jag fick feeling och bakade riktigt bra tekakor i eftermiddags. Men i sedvanlig ordning för mig gjorde jag lite som jag själv ville. Jag är sämst på att följa recept. Tänka sig att jag faktiskt lärt mig att baka bröd de senaste åren. Övning ger visst färdighet sägs det.

2 thoughts on “Lev ingen annans dröm

Add yours

  1. Tekakorna såg riktigt goda ut, nu blev jag hungrig.. Ja, det är viktigt att man gör det man själv vill i livet, och ror sin båt själv. Själv funderade jag på den frågeställningen när jag blev utbränd för flera år sedan, då det var nödvändigt att genomföra förändringar.. Numera är livet så som jag vill ha det..men det är en klok fråga att ställa sig ibland

  2. Så kloka ord. Självklart ska vi leva vår egna dröm och inte göra något för att det ska se bra ut för andra. Läste någon annan som skrev något liknande och det handlade om julen. Varför ska det vara så stort? Är det för att visa upp en fasad på sociala medier?

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: