Ute och inne 2023

Hej

Satt med datorn i knäet medan jag väntade på ett möte och fann denna ute och inne 2023 lista. Förr var det stundtals viktigt att hålla koll på trenderna. Ännu viktigare minns jag när jag var ung och bodde i Småland. Varför vet jag inte men kanske för att på landet ville jag ha koll på läget liksom. I stora staden kan det vara viktigt men samtidigt helt ointressant. Tänkte ta min an och se vad jag känner till och inte inför nya året.

Ute och inne 2023

Inne: Kleinblått. Ärligt talat vad är kleinblått? Efter några sökningar på google fick jag lära mig att det är koboltblå färg som jag skulle kalla den. Tydligen ska ska den franske konstnär Yves Klein utvecklat denna intensiva ultramarina färg. Visst håller jag med om att denna blå färg är himla fin. Denna klänning hade jag gärna klickat hem.

Inne: Den lilla koftan. Vet ni vad jag har redan den lilla koftan. Redan i höstas köpte jag min lilla bruna kofta som jag använt en del till och med. 1 – 0 till mig måste det ju bli där eller hur.

Ute: Trauma. Alltså här vet jag inte om jag kan hålla med eller ens förstå hur trauma kan vara ute. Däremot skulle jag önska och ge varenda krona i spargrisen på att allt elände försvann så inga flera behöver utsättas och leva med följderna av olika trauman. Men att säga att trauma är ute tycker jag är direkt kränkande gentemot alla som faktiskt lever och utsatts för just trauman.

Inne: Plikt. Plikten kallar brukar man ju säga men vad fasiken är plikt och inte? Tänker att plikten kanske landar hos mig i att ta ett samhällsansvar för sig själv och våra medmänniskor. Ensam är inte stark vilket jag själv och många med mig ibland verkar tro. Kan det då inte vara inne att göra sin plikt och skänka en slant till något bra eller hjälpa dem som faktiskt behöver och vill ha hjälp. Vad tänker ni är plikt och inte?

Ute: Det personliga berättandet. Jag känner att En varg söker sin pod grundarna Liv Strömquist och Caroline Ringskog Ferrada-Noli och jag har lite olika uppfattningar om vad som är viktigt och inne. För mig är det 100% mera ute att prata om yta och nonsens. Det där härliga skryta och höja sig över skyarna är så tomt och ute enligt mig. Personligen lyssnar jag gärna på andras livshistorier och erfarenheter så länge det finns en kärna i berättandet.

Inne: Den opräktiga människan. Präktig eller inte för mig är en präktig människa ofta tillrättalagd. Plikttrogen som inte vågar eller ens kan tänka tanken att gå utanför boxen. Yes vad härligt att det är inne att gå sin egen väg och inte behöva vara styrd av andras åsikter och normer. Det ska bli härligt att möta alla opräktiga människor nästa år.

Ute: Kardashians. Ska jag vara ärlig så har den familjen aldrig fascinerat mig så att de är ute gör mig ingenting. Sorry men det är sanningen.

Inne: Öl. När det är inne och trendigt med öl 2023 så måste det innebära att det blir Ölfestivalen för min del nästa år. Hoppas bara att jag får med mig någon kul prick på den. Attans vad öl det kommer bli till sommaren.

Inne: Molly (namnet) Kul för alla som heter så. Hoppas att min vän firar sin ena dotter som heter just så lite extra nästa år nu då på hennes 15 års dag. Jag får väl döpa min nästa spindel till Molly då men det funkar väl ändå inte när min väns dotter heter så. Kanske får bli en Holly istället. Är det lika inne tror ni?

Inne: Böcker. Vad härligt att böcker blir inne nästa år. Ska jag vara ärlig så är det en annan känsla att sitta med en fysisk bok i knäet gentemot att lyssna när någon läser för dig i lurarna. Kan tänka mig att det kommer bli ett gäng böcker min min del att ta mig igenom under våren. Håll i er för snart är den stora bokrean här då vi alla kan frossa lite extra i böcker igen.

KRAM PÅ OSS ALLA NU KÖR VI 2023 BÅDE UTE OCH INNE

6 thoughts on “Ute och inne 2023

Add yours

  1. Kul med lite listor. Plikt för mig är nog att dra sitt strå till stacken, och inte räkna med att ”någon annan gör” Jag är ingen ”blå” person, men så snyggt på andra. Önskar dig ett gott nytt år

  2. Ååå, härligt att böcker blir inne! Jösses va jag är inne då 🙂 Å visst ska det vara en riktigt bok, som man kan ha i knät och bläddra. Bästa läsningen!

  3. Tycker att de flesta trender är dryga så jag brukar mest strunta i dom, dock kan jag säga att hela min familj plötsligt passar in i den kommande trenden och det känns minst sagt märkligt.. Men jag antar att man vänjer sig vid allt.. Fysiska böcker är dock en trevlig trend även om jag läser en del vanliga böcker redan..

  4. Intressant lista! Kan säga att den som uttalade sig om att trauma är ”ute” borde få en fet j-a örfil. Jag har fått uthärda flashbacks, mardrömmar, mm som jag inte räknar upp sedan olyckan i våras, och fått ta professionell hjälp. Kanske borde den som tycker så själv få uppleva att bli svårt traumatiserad.
    Gott Nytt År!

  5. Så roligt med en inne och ute lista för det här året. Gå sin egen väg och inte vara styrd av andra kändes faktiskt även väldigt inne under hösten. Nu gör även jag denna resa och tar min egna väg. Så roligt att jag hittade tillbaka till din blogg 😊

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: