Ut med det gamla in med det nya

Hej

Imorgon är det årets allra sista dag. Vilket jag tro det eller ej tycker ska bli skönt. Ut med det gamla in med det nya. Som för de allra flesta av oss bjöd 2022 mig både på ris och ros. Jag pratade med en god vän för en stund sedan som hade reflekterat kring mångas samlade ord kring året. Hen menade på att många egentligen inte tackade eller samlade året utan bjöd på en skryt resa för att utmärka sig till det bättre. Nog finns det allt lite i hens reflektion men vem orkar bry sig om för mycket smör på mackan egentligen.

Ut med det gamla in med det nya

Förr gjorde jag alltid lista med nyårslöften vilka oftast inte hölls. I fjol började jag istället göra mål att sträva efter vilka jag faktiskt hållit. I veckan läste jag inne hos Isabella Löwengrip om att skapa egna mantran för nya året. Det var en av hennes vänner som lärt Isabella denna metod vilken jag nu provat på.

Man ska ställa sig själv tre frågor. Frågorna är:

1 Vad under 2022 har varit bra?

2 Vad har du känt varit problem och motstånd?

3 Vad längtar du efter under 2023?

Av de svaren bildar du en eller flera meningar som blir som ett mantra.

Mina svar håller jag för mig själv mestadels men några meningar kan jag dela för att ni ska förstå tänket kring metoden. //

Att jag sett med glädje och nyfikenhet på livet. Jag levde  på alla plan med vänner, resor, bus, bästa barnen och ♥. Problemen har legat och gör så fortfarande på samma saker vilka jag förmodligen lär få dras med ett tag till. Det har smärtat mig enormt mycket när andra blivit lidande och drabbade av eländet kring oss. Frid, roliga äventyr, nya kunskaper och LEVA.

Så mitt mantra ska vara:

Under 2023 ska jag leva. Fortsätta på den bana jag börjat med en glädje och nyfikenhet på livet. Jag ska värna om barnen som jag alltid gjort, vänner, hälsa, resor, bus, mig själv och ♥. Jobba vidare med kunskap och utbildning kring våld i nära relationer i två spår mot ny kunskap och kanske även sysselsättning.

Två ord jag tänker bära med mig under 2023 blir FRID och KÄRLEK.

 

 

4 thoughts on “Ut med det gamla in med det nya

Add yours

  1. Hela december har gått så galet fort så jag har inte hunnit med allt jag hade tänkt blogga om. Har flera inlägg påbörjade som jag gärna skulle velat publicera innan det nya året men får väl mata ut dem de närmsta dagarna 🙂 Har lite tankar om mål inför nästa år men inga löften.

  2. Reflektera måste man nog göra och knyta ihop säcken på något sätt. Vad har varit bra/dåligt? Vad tar jag med mej in i nästa år och vad kan jag göra för att må bra och utvecklas som person?

    Sen finns det ju yttre omständigheter som stökar till det, även om man försöker ”göra rätt”. Så har det varit för mej, men jag hoppas att det värsta är över nu.

    Önskar dej ett fantastiskt 2023!

  3. Har inte så mycket förväntningar på nästa år, visst 2022 har bjudit på både motgångar och roliga saker men det är ju så det är jämnt i livet.. Jag hoppas dock det blir ett bra år och att vi slipper sjukdomar och olyckor

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: