Magiska julbord på Kanalmagasinet

Hej

Hur har ni det i julstressen med allt stök och alla julklappar som ska införskaffas? Är du den som önskar klassiska julbord eller vill du ha dem med en liten finess? Jag själv är jag mer för klassiska julbord även om jag inte själv äter så mycket förrän det är dags för dessertbordet. Magiska julbord på Kanalmagasinet lockar mig just nu. Då jag tror mer och mer på grejen att åka iväg på en weekend med julbord, mys och kanske lite shopping.

Magiska julbord på Kanalmagasinet

Nu kan det låta lite knasigt att vara förtjust i julbord när jag inte äter varken sillen eller skinkan. Men för mig är det hela upplevelsen, värmen, charmen och myset som ofta ingår i hela upplevelsen. Jag bara älskar att gå ner till värdshuset här hemma och stanna till och ta en varmglögg i deras ute bar för julbordet med vantarna på. Julmusiken spelas i högtalarna och alla är glada och förväntans fulla.

Ofta hamnar jag vid de olika sillsorterna bara för att känna deras dofter. Kan ni tänka er att jag tycker det doftar så gott med sill fast jag inte äter det? En vacker dag kanske jag byter kurs och går all in på sillen. Man ska ju aldrig säga aldrig eller hur.

Favoriter på julbordet

På mina första tallrikar på julbordet ligger det ofta potatis, ägghalvor, räkor och olika pastejer. Laxen är också ofta en favorit tillsammans med julmusten såklart. Snapsen kan jag lika gärna vara utan då inte den heller är min grej men julmust gärna så kall att flaskan eller glaset blir frostigt. Iskall med andra ord vill jag ha min must.

Som barn åt jag ofta små minikroppkakor som mamma gjorde vilka hon steker i stekpannan. Mina syskon mumsar fortfarande dem med glada miner. Jag själv som är en halvvegetarian eller vad jag nu ska kalla mig lämnar mina till de andra gillar dem. Vad är era favoriter på julbordet?

Jag längtar och njuter som mest vid dessertbordet där knäck alltid är en höjdare även rockyroad och gärna hemkokta kolor i alla möjliga smaker. Choklad med nötter och saffranskladdkaka ligger högt på min lista.

Kanalmagasinets julbord

Just nu kikar jag på att åka till Norrköping och göra en weekend på Kanalmagasinet med julbord. De har julbord i en gammal festsal med anor från 1832 vilken ligger granne med Göta Kanal som är så charmig med alla sina slussar.

HUSBIL + KANALMAGASINET = SANT. Detta måste helt klart vara ett vinnande koncept för alla som är ute på vägarna. Då Kanalmagasinet har en ställplats för husbilar och husvagnar är de ett utmärkt resmål för alla dessa ekipage.

KRAM

 

5 thoughts on “Magiska julbord på Kanalmagasinet

Add yours

  1. Jag har bara varit på ett julbord än så länge och det var med jobb, det blir nog inte fler förrän julafton. Ingen stress, har fixat allt redan med klappar. Ska bara slå in allt 🙂

  2. Låter som ett kanontips! Det får vi kolla på nästa år 🙂
    Jag bryr mej faktiskt inte så mycket om maten alls, vilket kan låta konstigt eftersom vi testar julbord. Men så är det faktiskt. Vårt privata julbord är väldigt litet och blir kombinerat med skaldjur.

  3. Jag är inte heller någon julbord fantast, men det har sin charm om man hamnar på ett mysigt ställe. Jag gillar nog bäst revbenen, skinkan och laxen om det är en kallrökt filé
    Julstöket blev verkligen stök här hemma då hela hemmet tryckts ihop för fönsterbyte. Paketen är nästan klara, vilket känns riktigt skönt
    Kram Kajsa

  4. Jag har inte varit på något julbord än i år. Mina favoriter är laxen, ägghalvorna och räkorna, samt desserterna förstås😆 Snapsen klarar även jag mig bra utan.

Kommentera

Up ↑

%d