Jag hänger inte med

Hej

Tredje advent idag och julen är nära nu. Vilket jag inte riktigt är med på eller så är jag det. Jag är en julperson som tycker om jul och tiden dessförinnan. Stan är julpyntad, det har varit julmarknader och julskyltningar, advent har kommit och gått men jag hänger inte med. Det känns så himla avlägset fortfarande även om det inte alls är det.

Jag hänger inte med

Eller så är det just det jag gör. Barnens barn pynt är även det på plats på ena fönsterbrädan i vardagsrummet. De finaste tomtarna och luciorna vi har här hemma. Äntligen har jag insett vad jul är för mig och hur jag hade önskat att jul varit. Det tog ett par jular för det kan man säga si så där lika många som jag upplevt. Julen blir inte alltid som man önskade och behövde en lärdom många får och behöver ändra på. Jag såg en julfilm igår kväll om något i stil med mina drömmars jul vilken får stå för att jag hamnade i dessa tankar igen. Nu stannar jag här…

Tror ni på tomten

Hundratusentals, om inte miljontals, barn runtom i Sverige har i flera generationer påstått att de har sett honom. Detta med all rätt – varje år får många barn besök av tomten. Men eftersom det ännu inte finns några vetenskapliga bevis på att tomten finns rör det sig troligtvis om släktingar som klär ut sig.

Själv har jag sett tomten i år i sin fina stol på NK när julen inleddes här i stan. Tyvärr så har jag inte lämnat in min önskelista till honom ännu i hans brevlåda. Jag minns en jul när tomten kom på riktigt (i min värld då) när jag var barn. En mamma till ett av mammas dagbarn kom på en stor spark utklädd och hela köret. Minns det än idag att snön föll och hela framsidan var vit. Jag och syster satt på stolar i fönstret och tittade ut för mamma hade hört att tomten skulle komma vid en tid den dagen. När tomten väl kom farandes på den gigantiska sparken med en stor säck på sätet minns jag så väl att farfar sa att detta var en saga.

Visst borde alla barn få uppleva känslan av att den riktiga tomten kommer minst en gång i livet. Jag menar känslan av att de inte ska ana att det är morbror, grannen eller klura på varför morfar alltid ska åka och tanka vid en och samma tid. Tänker att det borde finnas en bransch för tomtarna även om den är väldigt säsongsbetonad.

Plantera innan för dörren

I höstas började jag återigen försöka dra upp ekar genom ekollon. Nu har de stått på tok för länge i sina vatten och rotbad. Planen var att plantera redan i början av veckan sedan blev jag sjuk. Men nu igår tog jag äntligen slag i saken och fick ner dem i jorden. Det är allt lite körigt att vara trädgårdsmästare utan växthus när det är vinterkallt på balkongen. Skam den som ger sig.

 

 

 

One thought on “Jag hänger inte med

Add yours

  1. ja det känns gå så snabbt ibland, har inte ens fått upp allt julpynt än, men tänker allt behöver inte helelr komma upp man får lite ta det som det kommer. <3

Kommentera

Up ↑

%d