Systrarna Andersson och julpyssel

Halloj

Alltså ni anar inte vad jag led och kämpade på i trappan ner till tunnelbanan idag då rulltrappan stod stilla. Träningsvärk i benen idag har inte varit att leka med. Systrarna Andersson och julpyssel. Imorse åkte jag extra tidigt bara för att hinna med att ta en morgonfika på ett av mina favoritcafé.

Systrarna Andersson och julpyssel

Systrarna Andersson i Birkastan har funnits med i mitt liv av och till ända sedan i början av 90-talet då jag jobbade i trakterna. Nu när jag jobbar på Kungsholmen på tisdagsförmiddagarna tänkte jag att just idag var det dags igen. Jag njöt och var tillfreds med livet när jag satt i mitt vanliga hörn och kikade på både månadens konstutställning och människorna. En sak som man verkligen ska mumsa på hos dem är semlor när det är tid för dem. Idag blev det en hallongrotta och en cappucino.

Tomteluvorna på plats

Nu är girlangen klar och på plats på ytterdörren. Jag måste erkänna att det blev mycket bättre än vad jag tänkt mig. Fixade och trixade även med att skapa ett julkort i momentmetoden.

Godishus minns ni dem

När jag var barn fick jag och syster ofta godishus av min farfars bror Algot när vi var på besök hos honom. Jag såg sådana nu ikväll när jag och Tilda var och handlade. Det var nästan så jag kände mig tvungen att köpa ett bara för att liksom.

Dags för mig att börja ladda och plocka samman inför morgondagen som är en heldag med måsten och uppdrag. Hörni jisses vad bra de är Portugal i fotbollen. Jag sätter en tia på dem som världmästare.  Vilka hoppas eller tror ni på?

4 thoughts on “Systrarna Andersson och julpyssel

Add yours

  1. Du hittar alltid så mysiga caféer. Jag bara älskar det, och är helt klart en fika människa. Tyvärr är mycket kedjor idag, men inget slår ett gammalt hederligt konditori.

Kommentera

Up ↑

%d