Girls night out

Hej

Söndag och andra advent redan nu. I eftermiddag ska vi fira med saffranskladdkaka är tanken. Girls night out igår. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Helvetes jävla skit eller något i den stilen blev min och vännens ord om situationen när vi sattes oss på Dryck & Vinbar.

Girls night out

Planen eller det blev verkligheten också var att jag och N skulle möta upp ett gäng tjejer som var vänner till N´s barndomsvän. Min väns barndomsvän blev nämligen sjuk men när bordet var bokat tänkte vi att vi kör ändå. Med facit i handen skulle vi nog inte gjort det men man vet ju aldrig innan. Jag lämnar det där för allas skull men lite småtokigt blev det allt.

Maten på Madrid Tapasbar var bra och miljön trevlig så där finns det inget att klaga på alls. Lite tajt mellan borden och små bord kanske med tanke på att de är en tapas restaurang och då blir det oftast ett gäng med pytsar.

Tjejsnack på Dryck & Vinbar

Efter middagen tog vi oss till Dryck & Vinbar för att andas och prata om livet. Skönt att komma in på en vinbar som jag gillar och trivs att hänga på. Igår doftade det jul i hela baren då var och varannan drack varma juldrinkar. Jag tycker om när man kan och är proffsig på det man gör.

Vin Chaud hade jag aldrig druckit förr. Vilket visade sig vara en höjdare i min smak. Mycket kanske för att jag är en glad glöggdrickare. Vin Chaud eller varmt vin dricks hej vilt i skidbackarna. I franska alperna kallas det Vin Chaud; i tyska, schweiziska och österrikiska alperna Glühwein och på engelska mulled wine. Dricks vindrinken utomhus knyts oftast en servett runt glaset så går det att hålla i också.

Googlade lite på hur jag skulle kunna göra på egen hand:

  1. Värm vinet till runt 60 grader med socker och kanel. Klart att servera.
  2. Överkurs är att ha i apelsinsaft, vaniljstång, stjärnanis samt skivad apelsin att garnera med.

Framme i baren fanns denna tavla broderad. Vilken kunde sammanfatta första delen på kvällen. vilken himla tur att allt ordnade upp sig och blev riktigt bra.

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Girls night out

Add yours

  1. Tur att det slutade bra i alla fall. Tråkigt att det inte börjar bra, men bra att det slutade bättre. Tapas är helt klart min typ av mat. Gillar verkligen det där med plockemat.

Kommentera

Up ↑

%d