Första ljuset är tänt

Hej

Nu är första ljuset tänt och vi har adventsfikat här hemma. Nedräkningen mot självaste julafton har börjat på riktigt med blandade känslor och lite smått förvirring inombords. Vi bangade adventsljusstaken i år igen och gjorde vår egen variant med blockljus i glasfönstret i hallen. Vilket vi är nöjda och belåtna med.

Första ljuset är tänt

Idag körde jag på ännu en julmarknad. För min del har det redan hunnit bli några stycken nu. Herrängens gård som ligger nästgårds eller hemmavid  har haft julmarknad nu i helgen. Och att smita förbi deras julmarknad när jag ändå går förbi där flera gånger varje vecka kändes som en självklarhet.

Visst hade det varit mysigare om vi haft snö men att tänka på tänk om varken gynnar eller hjälper någon. Det var mysigt och massvis med folk på Herrängen. Jag blev bjuden på flera goda ostar från Fromageriet. Finast var en jättestor julkula som jag var bra sugen på. Julgranskulor har jag alltid haft en förkärlek till. Ett himla bra samla projekt för varje år tycker jag allt.

Jag såg tomten

Undrar om det gills om jag går bort och lämnar min önskelista i trädet imorgon istället. Barn ritade och skrev sina listor till tomten och lämnade dem i granen utanför lekstugan som nu blivit tomteverkstaden. Tänk vad värt det är och vilket fint intiativ att ha någon tomte under julmarknaden på plats. Alla barnen måste jubla över att få träffa honom.

Bortskämd med att ha egen kock

Vi börjar bli lite smått bortskämda med att ha en egen kock i familjen. Om jag skulle berätta för Marcels gamla fröknar i förskolan att han som inte åt någonting knappt som liten idag är en himla duktig hemmakock. Nästan varje dag han är hemma bjuds vi på något gott och spännande. Minns när han var lite och flyttade ut sin spis från rummet till köket så han kunde laga egen mat bredvid mig på sin spis. Det var mycket viktigt att han hade riktiga kastruller på sin leksaksspis och att det var pasta och vatten i grytan. Idag blev vi bjudna på en ragu som var himmelskt god.

Årets första saffransbullar check

Jag hann även med att baka årets första saffransbullar med fel jäst. Tyvärr så måste jag glömt söta jästen på bandet i matbutiken i förmiddags. Men jag orkade inte gå till centrum och köpa ny så jag gjorde en chansning och bakade med jäst för matbröd. Resultatet blev helt okej men nästa gång blir det vanliga receptet med rätt jäst.

3 thoughts on “Första ljuset är tänt

Add yours

  1. Så mysigt med julmarknad och visst är det något speciellt med julgranskulor?
    Våra saffransbullar går åt med rasande fart här hemma så det börjar snart bli dags att göra en ny omgång.

  2. Åh så mysigt att du redan har hunnit med flera julmarknader! Den där stora julkulan var riktigt fin. Jag är också väldigt förtjust i julkulor. Saffransbullarna blev jag mäkta avis på😄

Kommentera

Up ↑

%d