Julen i palatset

Hej

Just nu sitter jag i soffan efter en kväll framför IDOL finalen. Jag hejade på Albin idag faktiskt fast jag sagt redan från program 2 att Nike skulle vinna. Ärligt talat tyckte jag att Albin var bättre de senaste veckorna. Julen i palatset. I förmiddags var jag inne på Hallwylska museet på en dramatiserad visning.

Julen i palatset

Den populära dramatiseringen  ”Jul i palatset” på Hallwylska museet firar 20 år. I föreställningen medverkar museets egen personal som berättar i teaterform. Om julförberedelserna i huset och hur familjen von Hallwyl firade jul för drygt 100 år sedan. Fast jag var sen och kom i sista sekund kunde jag landa i visningen. Jag måste säga att det var riktigt trevligt att följa med husan Anna runt i palatsets alla rum med smörkakan i sin kartong. Har man inte besökt museet tidigare är detta ett himla bra tillfälle att ta del av detta vackra hem och museum.

Bild lånad av Hallwylska museet
Årets jul the införskaffat

Att köpa nya the med julsmak är en grej som måste checkas av varje jul enligt mig då ska väl tilläggas. Så idag smet jag in på NK efter visningen och handlade både the. Nu sitter jag här med lusse the och andas livet. The fick bli veckans fredagspresent.

Nisse har flyttat in

När jag kom hem från stan idag hade Marcel och Celin sett till att även vi fått en Nisse som flyttat in hemma hos oss. Med en Nisse dörr blir nedräkningen till julafton lättare. Nu återstår bara att se vad vår lilla Nisse kommer hitta på för glada upptåg och bus. Vad brukar era Nissar har för sig? Tänker att det kan vara lite bra att vara förbered för vad som eventuellt kan komma.

 

3 thoughts on “Julen i palatset

Add yours

  1. lät som ett intressant besök, har inte varit där någon gång, men låter som det skulle kunna vara värt ett besök framöver. Idol är kul att titta på ibland men denna runda har jag inte tittat alls faktiskt på grund av tidsbrist så det känns inte riktigt som att jag hänger med i idoldjungeln längre. Te är däremot alltid en hit, hoppas det kommer smaka bra

  2. Det låter himla mysigt! Hade gärna besökt museet!
    Kanske skulle köpa lite julte, mor skulle kunna få det som en adventspaket. Tack för tipset!
    Nissedörr har vi aldrig haft hos oss för det var inte grej när grabbarna var små. Det finns så mycket fint till Nissedörrar.
    Kram

Kommentera

Up ↑

%d