Dykning förbjuden

Hej Hej

Det är redan fredag mina vänner. Alltså denna veckan har sprungit fram måste jag säga. Allt och ingenting har hänt och skett. En sak som är säker är att det händer mycket i mitt liv nu på alla plan vilket är kanonkul faktiskt. Dykning förbjuden denna skylten eller budskapet fick en helt annan innebörd för mig igår.

Dykning förbjuden

Rent generellt innebär finns det två aspekter på förbjudet av dykning antingen medicinskt eller juridiskt. Men jag tror att jag även hittat ytterligare en vinkel på dykning. Som barn får vi lära oss att vi inte får dyka från bryggor och dylikt om en sådan skylt finns. Många skräckhistorier har säkert visat på hur farligt det är att dyka på för lågt vatten.

Medicinskt
En dykare kan beläggas med dykförbud av en läkare pga medicinska orsaker, antingen tillfälligt eller permanent.

Juridiskt
Dykare kan förbjudas att dyka inom ett område. Förbudet skapas restiktivt och rör vanligast farliga platser.

Dyka på lågt gentemot djupt vatten

Många dykare såger att det är magiskt att dyka i fria vatten. Samt att det är en upplevelse utöver det vanliga att simma bland koraller och sjöstjärnor. Att däremot dyka på grunda vatten där botten är nära är dött lopp. Jag tänker att vi alla behöver och dyker i våra liv av och till. Det är nog viktigt för att lära oss om livet och oss själva. Men på tok för många gånger när vi mår mindre bra dyker vi för grunt. Vi saknar då kunskap och verktyg som kan hjälpa oss upp igen.

Vare sig vi dyker ensamma eller med någon i handen behöver vi kunskap och en förståelse för vad vi kommer se där nere i djupet. Vad jag vill säga med skyltens nya innebörd för mig är att dyk vilket är en nödvändighet för välbefinnande i livet. Men dyk på djupa vatten där det finns både verktyg, kunskap, tid och kärlek för att läka och uppleva livet.

Hualigen vad djup jag blev nu.

Må så gott – Vi hörs vidare

 

 

3 thoughts on “Dykning förbjuden

Add yours

  1. Dykare rekommenderas att alltid ha sällskap, antingen i vattnet eller upp på land – för säkerhets skull. Känns också lite symboliskt. Vi behöver alla ha någon som har koll på att vi kommer säkert upp till ytan igen.

  2. väldigt djupa och bra tankar där, visst behöver vi alla dyka här i livet för att hålla oss levande , men samtidigt se till att inte dyka för vågat och riskabelt, väldigt bra skrivet inlägg <3

Kommentera

Up ↑

%d