Klockor går aldrig ur tiden

Hej

Skulle vi fråga ett gäng olika människor på stan vad klockor betyder för dem. Samt hur de ser på klockor skulle svaren gå brett isär. Klockor går aldrig ur tiden. För några år sedan hörde jag att klockan på personens arm visar på dess personlighet och vad den står politiskt. En sanning med modifikation kanske men något finns det nog allt i det påståendet.

Klockor går aldrig ur tiden

Min första fina klocka eller den som jag valde med omsorg fick jag av morfar i konfirmationspresent. Den finns faktiskt sparad än idag i gömmorna hos mig. Minns att den var i guld vilket var inne och stort i slutet på 80-talet. Lite småkul var att några andra tjejer tydligen tyckte som jag och önskade eller fick en lika i födelsedagspresent eller julklapp. Jag satte stilen så att säga. Nu vore det roligt att haft en bild på den eller att jag varit nere i källaren och hämtat upp den. Men där är jag inte idag.

Det råder återigen klockfeber

Personligen tycker jag att klockor är roligt. Under årens lopp har jag haft och har några som jag verkligen tycker om. Just nu på min önskelista står en stilren Mockberg klocka. Mockberg är designade av Elvira själv som är en internationellt prisbelönt designer. Hon har skapat högkvalitativa urverk i klassisk design sedan 2015. Lite kuriosa om hur företaget fick namnet blev Mockberg. Namnet är inspirerat av ett litet berg vid sjön Siljan i Dalarna. Historiskt sett har Dalarna varit stora inom smyckestillverkning i Sverige.

Mockberg kom till efter att grundaren Elvira letade efter en klassisk och feminin klocka till sig själv – utan framgång. Vilken himla tur att hon inte hittade någon som hon gillade utan startade skapa egna klockor säger jag bara. Någon av dessa två ligger på önskelistan till tomten i år.

Klockor kompletterar en outfit

En enkel outfit kan lätt lyftas med rätt accessoarer. Det är en sak som är sant. I höstas gav jag mig själv en ny klocka. Vilken är superfin men jag skulle köpt en Mockberg istället. Lätt att vara efterklok eller hur.  Tänker att jag måste tipsa er om Klockfeber som är en plattform där klockentusiaster kan mötas och dela sitt intresse för klockor online. Målet är att ännu fler svenskar ska bli intresserade av klockor.

Mockberg själva tänker lite som så att. Istället för att köpa nya kläder vill de skapa klockor och smycken som kan förändra en outfit på nolltid. Jag kan bara instämma att klockor och fina smycken kan förändra en outfit.

Vill ha – Vill ha….

KRAM

 

 

 

4 thoughts on “Klockor går aldrig ur tiden

Add yours

  1. Jag slutade använda klocka när jag bodde i Gambia. Det var ingen idé, folk kom aldrig i tid ändå där.

    Det tog säkert 20 år innan jag satte på mej en klocka igen och då var det en aktivitetklocka för att räkna steg och kolla sömnen. Å så har det förblivit.

  2. När jag haft klocka ett tag skulle jag känna mig nacken utan. Sedan har det gått perioder utan. Nu köpte jag en smartwatch med stress som är som ett smycke på armen. Den bör jag varje dag. Klockor finns i så många fina utförande. Sålde precis av en massa jag hade i mina gömmor.
    Sambon är riktigt klockgalen.
    Kram Kajsa

  3. Längesen jag hade en klocka på armen. Tror att det handlar mycket om att jag inte kan bära den på jobbet ändå. inga smycken, osv. Sen tycker jag det är otroligt klädsamt

  4. klockor kan verkligen vara super fina. dock har jag ingen vana i att bära armbandsur så själv. Men tror absolut det kan säga en del om ens personlighet lika som kläder. Men ibland tror jag också det kan bli många missförstånd i första inryck ibland utifrån stil och så vidare.

Kommentera

Up ↑

%d