Au revoir Paris

Hej

Väl hemma en dag som denna i höstmörkret är det dags att knyta ihop säcken och säga Au revoir Paris. Säg visst är det väl konstigt med oss nyfikna människor att vi längtar efter nya upptäckter, kunskaper och erfarenheter hela tiden. Redan nu tänker och försöker jag planera nytt kul för framtiden. Men innan dess för min egen skull måste jag samla ihop allt i ett inlägg som inte sparats ännu.

Au revoir Paris

Nakenchock 1 och 2. Alltid ska det hända något tokigt så är det ju bara. Innan vi skulle gå ombord på planet var jag på den obligatoriska sista kissen. Blä var min första tanken när jag kom in på den toaletten för det stank bajs. Vilket är bland det äckligaste jag vet som är så doftkänslig. Hur som haver när jag skulle stänga dragkedjan på mina byxor släppte den i ena sidan. Så att det inte gick stänga brallorna utan de föll rakt ner. Jesus alltså. Här gällde det att tänka snabbt så jag rusade in i taxfree butiken och frågade personalen om en säkerhetsnål eller något i den stilen.

En av dem erbjöd sig att sälja sina träningstight som hon hade i sin väska då hon tänkte trtäna efter jobbet. Medan den andra kom på den briljanta idéen om att snurra presentsnöre runt midjan och på så sätt låsa brallorna. Det blev lösningen men attans var jag skämdes. Himla tur för mig att jag hade en lång jacka som döljde eländet. Det började ju verkligen på topp…

Nakenchock nummer två var i söndagskväll när vi stod vid ett övergångsställe och väntade och där jag stod var ett utsug eller var man säger så hela min kjol blåste upp. Där stod jag återigen i bara trosorna.

Le Quartier Bercy Square

Vi bodde i Bercy på ett litet mysigt boutiquehotell med ca 15 minuters promenad till Bercy Village. Även denna gången åkte vi med Airtours vilka vi åkte med till Samos i somras. Två tunnelbanestationer fanns inom 350 meter vilket var kanonbra. I lugna Bercy finns Frankrikes finansdepartement och Bercy Village, ett nöjesdistrikt med butiker och restauranger i gamla vinlager.

När vi precis anlände till hotellet var det matmarknad på gatan utanför. Vilket visade sig vara på torsdag och fredag. På söndagar var det loppis i stället. Ganska mysigt faktiskt med enormt mycket folk. Fast det såg ut som en skräphög efter matmarknaden var gatan ren och fin på bara en timma efter stängningen av marknaden.

Tunnelbanan

Att åka tunnelbana och lära sig hur Frankrike tänker där var inte så krångligt när vi hade Marre med oss som var i Paris några dagar i somras. Däremot kan jag tänka mig att människor som inte lever i en större stad eller är vana med tunnelbanesystem. Skulle få lite panik för i Paris är det galet mycket mera människor.

Tågen går mycket snabbare är mycket smalare i vagnarna så man sitter på varandra eller står. Dörrarna stängs mycket snabbare och är du inte på när tåget går blir du kvar på perrongen. Vilket hände Tilda en gång så det blev lite kaos och vi fick vänta in tåg och så vidare. Nu går tågen med 3 minuters mellanrum så ingen fara men grejen. I Stockholm går det lätt att få upp dörrarna genom att stoppa in en fot mellan dem. Den går inte i Paris fick Wille märka då han försökte få upp dörren till Tilda.

Vädret

De två första dagarna var det sommarvärme i Paris. Jag gick runt i tunna kläder och njöt. Underbart att få lite sensommar innan jag tar på mig vintern hemma i Sverige igen.

Bästa maten

Vi åt och åt hela tiden kändes det som. Det mesta var bra men matbilder känns inte som jag kan bombadera inläggen med. Välja en rätt får bli löksoppan.

Nej men jag tror att jag ångrar mig faktiskt. Grönsakslasagnen var magisk likaså pestopastan

Godaste fikan

Jag borde kanske säga vår avsmakningsfika picknick men jag tror det blir den nära hemma hos mig med Kamilla in Paris.

Tummen upp för cidern

Äkta fransk cider är på riktigt. Jag drack en helt magisk som jag sparat i minnet för att försöka hitta någonstans hemma.

Saker vi inte hann med denna gången

Jag skulle velat sett Versallie så blev det inte denna gången men nu har jag en bra anledning att snart komma tillbaka igen.

Alla vackra byggnader

Önskade att jag varit mera påläst om vilka byggnader och platser som vi besökte och såg. Tar det nästa gång för det kommer garanterat bli en nästa gång.

Gula staden

På kvällarna blir Paris en gulstad. Helt magiskt att besöka framför allt Eiffeltornet och områderna där omkring. Kärlek med stora K:et från mig.

Hur dyra kan stövlar vara

Shoppa borde jag kanske gjort mera men så blev det inte. Kan ni tänka er att det ända som jag köpte med hem var den obligatoriska kylskapsmagneten. Men vi kikade i några av de finaste butikerna. Alltså hur dyra stövlar finns det? 89 500kr för dessa. Visst är de galet snygga men priset är helt galet.

Sista random bilderna bara för att

Merci pour ce moment à bientôt

 

 

 

5 thoughts on “Au revoir Paris

Add yours

  1. Drömmer mig bort då jag ser alla bilder., Minst en gång till blir det hit då äldsta barnbarnet vill åka hit. Har tydligen sett Eiffeltornet på minimupparna och det är en dröm. Då vi var där ville hon ha en bild på just det.

  2. Men oj då, det blev en liten Kamilla show ju 😁 hehe… låter som ni haft några toppen dagar i Paris. Önskar också resa runt och få lite nya upplevelser 🥰

Kommentera

Up ↑

%d