Söndag i Paris

Hej Hej

Nu är jag hemma i gamla Svealand igen efter en kanon helg i Frankrikes huvudstad. Söndag i Paris. Det är verkligen inte lätt att få till bra inlägg från dagar när det händer maxat med saker hela tiden. Tänker att jag får försöka göra en sammanfattning av allt och huller om buller bara för att få ihop något som kan rimma på dagarna.

Söndag i Paris

Både fredagen och lördagen for vi runt runt för att hinna se och ta del av allt som vi ville. Därför blev söndagen vi tar dagen som den kommer. Första stoppet eller ett av de två vi hade för dagen var Triumfbågen. Så efter frukosten tog vi tunnelbanan mot Trocadero och gick där ifrån. I Paris är den ena byggnaden vackrare än den andra. En sak som slog mig var att man ser systerskapet mellan Frankrike och Sverige i stilen på byggnaderna.

När man går uppför avenyn Champs-Élysées mot Place Charles de Gaulle syns Triumfbågen stå där så ståtlig längst upp på gatan. Där möts hela 12 avenyer och bildar en rondell runt Triumfbågen. Den okände soldatens grav kallas även Triumfbågen för. Efter en soldat som är begraven under bågen efter han stupade i första världskriget. Varje kväll tänds en flamma på soldaten grav för att hedra alla som misste livet under första världskriget.

Picknick på Esplanade des Invalides 

Hela söndagen kändes det som vi satt på något ställe och åt eller drack om vi inte gick runt och upptäckte nya ställen. Planen var från början att vi skulle åkt båt på Seine men det var galet långa köer så vi bangade. Istället gick vi till  Aux Merveilleux de Fred och köpte med oss en av varje av deras olika bakverk och hade picknick på en av de stora gräsmattorna vid Les Invalides. Så himla mysigt att vila benen en stund.

Stannar här med detta inlägg så gör jag ett sista med säg vad eller hur…

KRAM

 

5 thoughts on “Söndag i Paris

Add yours

  1. roliga dagar ni verkar ha haft i Paris men svårt att hinna med allt man vill se kan jag tänka mig, såg i alla fall skönt ut att ta det lite lugnare med picnik

  2. Underbara Paris. För mig var det en positiv överraskning. Hade så många fördomar, och bara älskar den staden. vill tillbaka. Var ni inne i Galelies Lafaette? Så magiskt vackert. Min man och ett gäng fjortisar stod och fotograferade hur länge som helst hihi

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: