Genom Gamla Stan till Riddargatan

Hej

Fy sjutton vad jag sov kass i natt alltså. Så hela dagen har varit lite småseg faktiskt. Ibland är det bara så eller blir det bara så eller hur. Genom Gamla Stan till Riddargatan. Jag hade två grejer idag på listan. Fika eller äta lunch med en vän och visa upp ett resultat på trådarna. Egentligen skulle vi setts på Grand men bara för att hoppade jag av redan i Gamla stan för en kaffe Under Kastanjen.

Genom Gamla Stan till Riddargatan

Om jag skulle bli med kontor någongång i livet eller skaffa mig en övernattningsvåning skulle den mer än gärna få vara i Gamla stan. Ett slag gick jag runt minst en gång i veckan bland de gamla små gatorna. Jag älskar verkligen Gamla stan. Hur som haver varje gång jag inte tar med mig stora kameran ångrar jag mig. Men hur kul är det att promenera med någon som bara fotograferar hela tiden. Svintråkigt har jag fått höra så jag valde att lämna kameran hemma.

Kaffe på Under Kastanjen

Under Kastanjen är en pärla som funnits med i min värld länge och väl. Så om vi ändå gick förbi var det bara till att stanna och ta en kaffe. Kastanjen precis utanför är gigantisk. Undrar hur gammal den är egentligen. Det kanske går att googla på faktiskt. Tydligen så planterades trädet så sent som 1920. I samband med att Stortorgets gård och Junotäppan skapades som lekplatser för barnen men även för att försköna Gamla Stan.

Äta lunch en stund efter gofika funkar sådär

Ibland har jag inte alla hästar hemma eller vad man nu säger. Okej att ta en kaffe som planen var med Under Kastanjen. Men självklart skulle jag även ha en cheesecake bara för att. Fast lunchen var himla god så åt jag knappt upp halva min. Jag lovar och svär att spara mig med gotte till efter maten precis som mor och far lärt mig…

Vasastan Gotland eller kanske Östermalm

Vad ska jag bo när jag blir stor. Det är verkligen inte lätt när jag vill eller är både en stadsråtta och en liten torpare med både knäna i potatislandet. Jag får nog ta och känna in ordentligt. Eller kanske rent av skaffa mig en bostad på alla tre ställerna. Varför inte en våning även på Franska solkusten när jag ändå är i farten…Skämt åsido jag kammar till mig nu och klurar vidare.

 

3 thoughts on “Genom Gamla Stan till Riddargatan

Add yours

  1. Varför välja då du kan ta allt 🙂 Har också svårt att välja vad jag vill ha. En lägenhet med pool i värmen, en lägenhet i stan, och en liten stuga vid havet kanske.

  2. Gamla stan är så fint! Men att bo inne i centrum är verkligen inte min grej, men förstår varför många andra är förtjusta i det.
    Åh den där tabben har man gjort många gånger, men den där cheesecaken var nog riktigt god med kan jag anta. 🙂

  3. Gamla stan är charmigt att strosa runt i. Det var några år sedan jag besökte Stockholm och strosade i Gamla stan. Jag älskar att bo i stan och så älskar jag att bo lite utanför. Skönt nu få med att ha både lägenhet och kolonistuga. Något vid havet hade också känts bra….
    Kram Kajsa

Kommentera

Up ↑

%d