Mördegsblommor och småfebrig

Hej

Idag fick jag lämna in handduken eller vad man nu säger. Redan igår kände jag att något kanske var på g. Men jag gjorde som jag alltid gör kämpade vidare med allt och lite till. Mördegsblommor och småfebrig kanske kan vara inläggets rubrik. För min del får det bli hemma och innehäng hela dagen. Med Tildas raggsockor på fötterna. Jag hade nästan glömt bort hur lätt det är att åka skridskor med raggisar på laminatgolv.

Mördegsblommor och småfebrig

Hylla eller våningssäng? Igår följde jag med William och köpte en hylla till sitt garage. Vilken vi byggde ihop som två proffs. Vi hade värsta flytet med hyllan alltså. När hyllan väl var klar såg den nästan ut som en maxi våningssäng i något logement. Varje våningsplan ska nämligen orka bära 250 kg samt att hyllan var enorm. Det hade sett ut det om Wille och hans garagepolare hade sovit över i hyllan….

Pillrigt och tålamodskrävande

För någon vecka sedan såg jag superfina mördegsblommor på en bakinsta som jag följer. Idag när jag har en hemmadag för att kurera mig tänkte jag att baka funkar perfekt. Sagt och gjort jag satte igång med mina blommor. Med facit i hand måste jag säga att jag lyckades riktigt bra med att härma Bakformen. Visst blev de fina mina schackruteblommor. Delar Bakformens recept här om ni göra ett försök som jag gjorde. Tack Annethe för alla dina inspirerande baktips.

4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör eller margarin

2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
___________________________________

1. Blanda samman smör och socker
2. Sikta ner mjöl och blanda till en deg
3. Dela degen i två delar
4. Tillsätt vaniljsocker i ena biten och kakao i den andra biten
5. Plasta in degbitarna och låt vila i kyl , ca 30 minuter
6. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper
7. Kavla ut varje bit, ca 3 mm tjock, på lätt mjölat bakbord
8. Ta ut små rundlar
9. Ta en vit, sen en brun rundel och lägg omlott på varandra tills det bildar en blomma
10. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Håll koll för du känner din ugn bäst

Ser ni att det står Tilda på kakburken

När hon skulle döpas och vi skapade inbjudningskort till dopet fanns det en helt underbar serie med produkter på Panduro med namnet Tilda. Bara för att så var jag såklart tvungen att köpa deras kakburkar bland annat. Och en av dem fick jag med mig när jag flyttade eller Tilda tog med den för burkarna är ju hennes förstås.

 

 

 

6 thoughts on “Mördegsblommor och småfebrig

Add yours

  1. Ja det där såg pillrigt ut. Mamma gjorde alltid schackrutor då vi var små. Det låter som samma kaka, fast dina var finare 🙂 Inget kul att vara sjuk, men passa på att njuta hemma ett par dagar nu istället.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: