AW på Urban Deli

Hej

Vaknade upp med galet mycket spring i benen idag. Jag vet att jag borde ta mig bort till gymmet men jag borde vila och köra där imorgon istället. Vilket världsligt problem eller hur…AW på Urban Deli igår kväll var riktigt trevligt. Sånt som är lite halvt oplanerat blir ofta så himla bra eller hur.

AW på Urban Deli

Urban Deli på Sveavägen har jag bara varit inne i butiken och handlat gott i. Ätit har jag gjort på Nytorget och i Sickla men inte på hjärtat eller vad de kallar Sveavägen för. Hur som haver så mötte jag upp delar av mitt lilla gäng för en AW. Vilket blev himla lyckat och trevligt. God Cava och härligt snack blev det. Mycket snack om träning och ställe vi skulle kunna bosätta oss på utomlands.

Precis som vanligt kan jag inte välja om jag ska vara torparen eller stadsråttan. Men vem säger att jag måste välja? Visst måste man väl få vara lite både och liksom. Jag tror faktiskt att det är charmen med mig liksom. Ena dagen prinsessa och andra torparkärring med knäna i potatislandet typ.

Alla människor har ett värde 

Ett värde som bygger på vilja och tron om att alla är goda, glada och positiva till livet i stort. Det går inte att säga att någon föds negativ för jag med forskningen tror att något händer på vägen som gör att vedebördande blir en nego. När jag säger “negativa människor” så talar jag om deras fokus, inte personerna själva.

Jag läste en intressant artikel hos Utforska sinnet om just negativa männsikor. Energitjuvar och pessimism faschinerar mig. Misstolka inte detta nu. Men grejen varför vissa människor liksom verkar fastna i bad things det negativa, trista och tråkiga. De som bara ser mörker och svårigheter i det mesta. Självklart finns det bättre och sämre dagar och stunder i våra liv men när vi fastnar i det mörka blir det farligt och en varning tror jag. Grejen är den att varje person beslutar sig för om denne vill betona det positiva eller negativa perspektivet i sitt liv.

“Alla är vi vår egen djävul, och vi gör denna värld till vårt helvete.” Oscar Wilde

Vem vill egentligen vara en bitterfitta

Om vi längtar efter saker som inte skedde, sker eller vi förtillfället inte har, kommer det bara ge oss bitterhet och smärta. Vem vill egentligen vara en bitterfitta liksom? Sätter vi helt omöjliga mål för oss själva med för höga drömmar och stora tänk om, ger vi oss själva bara frustration, missnöje och lidande.

Att klaga är ett levnadssätt för negativa människor. Så sant så sant vem orkar lyssna på en negoperson och gnällspik mer än 5 minuter egentligen? Självklart får vi alla klaga lite ibland. Problemet blir när vi  enbart fokuserar på problem och saker som vi inte har eller inte kan göra något åt. Samt när de problem vi har tar upp hela vårt väsen och livet levs utefter de problemen 24 -7.

Negopersonerna jämför sig själv med andra i tid och otid vilket också är negativt. Gnällandet utifrån sin egen personas tillvaro blir till ett ekohjul som bara snurrar och snurrar. Vilket i sin tur innebär att de inte kan varken se eller ta sig ur negativismen så lätt.

Andra drabbas av dåliga saker

Värsta med denna typen av personer är att de oftast mår allra bäst när de gör jämförelser med andra. Där de försöker trycka ner andra för att höja och stärka sig själva. De mår liksom lite bra av sin negativa personlighet när andra drabbas av dåliga saker och misär.

–Hörde du att Pelle Plutt krockade bilen igår? Han kör ju som en kratta så det var väntat.

–Lisa fick inte jobbet som lärare på den skolan. Inte konstigt för hon är inte alls bra med barnen och sämst på svenska ämnet.

–Nu var Kerstin och Sven iväg igen på semester med alla barnen och deras barn. De borde verkligen lägga pengarna på att måla om sitt hus istället och fixa trädgården för fy vad huset förfaller och trädgården skämmer ut hela gatan.

KRAM KRAM ELLER KRAN KRAN 

som jag skrev typ två gånger innan jag fattade vad som var felet…

 

 

 

3 thoughts on “AW på Urban Deli

Add yours

  1. Fastnade verkligen för det sista du skrev. ” De har ett problem på varje lösning” Den gillade jag 🙂 Just nu känner jag mig så negativ, och bara hatar det. Inser i alla fall problemet, Fattar inte människor som under hela sitt liv bara tycker att ”livet är orättvist” Ja vissa människor har inte haft det lätt, men det är inte dom som gnäller mest. För visst är det så att livet inte är rättvist alltid. De jag syftar på är där de faktiskt satt sig i situationen själva, och så länge det är någon annans fel kan man aldrig lösa det. Att ha en fot på landet och en i stan är också en hög igenkänningsfaktor på. Där vi bor nu är perfekt. Tittar jag ut nu ser jag massa träd, och en park. Tittar jag ut från köksfönstret är det en mysig innergård. Luktar mat, sitter man där stannar många till och pratar. Fattas bara klädlinor med våta kläder som droppar och magnolia som luktar. Går man ut genom porten är man mitt i storstadsmullret. Spårvagnar, bussar, krogar, affärer. Det bästa av tre världar.

  2. Jag är i princip aldrig negativ men det händer självklart som för alla andra. Jag drar mig väck från människor som ser det negativa före det positiva. Härligt med planerad AW , det brukar bli bäst ja =)

  3. Du är verkligen klok du, det är verkligen sant. Jag tror och känner att vill man ha positiva saker tillbaka så är man positiv, är man negativ så får man negativa saker tillbaka. Jag är ofta positiv och ja alla dagar är bättre än andra. Men jag vill vara glad och positiv 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: