Lite för mycket svart eyeliner

Hej

Fredag igen hörni.Hur härligt är inte det så säg. Jag ska iväg på AW med några av tjejerna så jag får försöka fatta mig snabbt om det nu funkar. Lite för mycket svart eyeliner det känns lite som häxa vid halloween tycker jag. Hur som helst jag läste en kul artikel i förmiddags om trender som vi helst vill glömma och de vi kanske saknar.

Lite för mycket svart eyeliner

I artikel fanns det en rad trender från när jag växte upp som jag mindes både med avsky och kanske skulle vilja kunnat ta del av igen. Vilka av er minns Date serien på parfym, deo och duschcreme? Jag var helt såld på de produkterna på mellanstadiet tror jag det var kanske en bit in på högstadiet. Minns inte årtalen så noga men visst var man såld på dem. Minns särskilt Pamela och den som var lila rosa. Alltså som jag älskade dem. Minns också att doften Jessica var mindre poppis i mitt gäng.

Svarta ögon av kajal funkar det 2022

Nu kan jag kanske inte råsåga svarta ögon då jag själv var svartare än svartast runt ögonen under min cooparperiod. För att alla ska förstå vad en coopare är så är det en person som både gillar synt, depprock och punkmusik. Jodå jag var en riktigt liten coopare med svart eyeliner bland annat.

Nu förtiden ser man sällan någon som är svartmålad kring ögonen. Däremot så såg jag en kvinna på tunnelbanan för någon vecka sedan som såg relativt proper ut med på tok för mycket svart kring ögonen. Hon såg riktigt elak ut. Sträng och arg ut liksom.

Minns när jag jobbade som lärare för barnskötareprogramet eller barn och fritid heter det ju. Där fick vi order från kommunen att ge råd till eleverna att inte vara för sminkade för barn vill se glada ögon och människor. Det kan tyckas helt galet men visst finns det en sanning i det. Barn vill mötas av precis som kommunen önskade mötas av glada snälla ansikten. Tack gode gud för att vardagsmakeupen blivit mjukare och snällare nu för tiden. Den trenden får gärna gå i graven enligt mig.

Ljuvlig promis i höstsolen

Idag har jag varit farten här hemma med en del bloggwork och pyssel. Mina kreativa fingrar kliar skulle jag lugnt kunna erkänna. Jag ska visa er imorgon kanske vad Kamilla Ateljeristan håller på med.

Efter lunch gav jag mig ut på en pw med Alex&Sigge i lurarna precis som det brukar vara på fredagar. Vid Herrängens gård stannade jag till och köpte med mig en kaffe. Herrängens gård är en pärla i toppklass här hemmavid.

Vackra stigarna längs Långsjön. Tänk att snart kan vi förmodligen åka skidor oich skridskor på sjön igen.

 

3 thoughts on “Lite för mycket svart eyeliner

Add yours

  1. Jag kommer ihåg hur såld man var på Jane Hellen shampoo i högstadiet. I gymnasiet skulle kajalen gå långt ut på sidan i ett fint V. Var någon blandning av hprdrockare- glamrockare-punkare-hippie.
    Nu känns vardagssminkningen rätt ok
    Kram Kajsa

  2. Jag tycker inte alls att det är snyggt med mycket kajal, det ger ett hårt intryck. Särskilt i kombination med så mycket mascara att fransarna lixom hänger ihop som stora klumpar. Lite häxvarning på det :-p

  3. Ja, dateparfymerna hade vi nog allesammans. Pamela var min favorit också. Satt och funderade på vilken färg den var. Minns jag helt fel om den var blå? Är verkligen långt ifrån säker.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: