Allt handlar om att våga

Hej

För några veckor sedan nu fastnade jag för Frida Boisen och hennes böcker. Någon vecka efter att jag fick upp ögonen för henne var hon med i Så in i själen podden. Där fångade hon mig fullständigt. Nu lyssnar jag och läser hennes Våga Våga som är helt fantastisk. Allt handlar om att våga. Jag älskar kloka människor som peppar och ger andra insikt och goda råd om livet. Bilderna i inlägget är från dagens promenad med Våga Våga i lurarna.

Allt handlar om att våga

För att nå förändring måste vi alla följa våra hjärtans röster och lyssna inåt på oss själva. Modet är motorn till förändring. Vi måste våga vare sig det är stort eller litet för att förändra. Och få livet vi önskar eller bara för att byta livsbana om så önskar. Många gånger blir vi bromsade i våra liv även om vi har drömmar om förändring. Oftast beror det på att andra styr våra liv vilket vi kanske inte vid första tanken tänkt på.

Jag var bromsad och styrd under många år. När vi är styrda i livet lever vi ofta efter andras liv. Deras önskningar, behov och drömmar blir våra livsuppgifter att vara med och förverkliga. Det är sannerligen inte lätt att lära gamla hundar att sitta.

Lära gamla hundar att sitta

Idag när jag efter gymmet gick hem och lämnade träningsväskan och tog med mig kameran ut på en promenad hamnade jag på Carolas Lilla Butik. Jag bara älskar den butiken med alla vackra blommor, arrangemang och ting. En drömbutik för mig alltså. Hur som haver väl inne i butiken började jag leta efter en tänker på dig present till en nära vän som har det kämpigt just nu. Inte för att jag behövde det men grejen att oftast sätta andras behov före mina egna är djupt rotat i mig.

Min tanke var från början att använda den 50 kronorssedeln som låg i fickan för att köpa med en kaffe från bageriet bredvid. Allt för att jag skulle få mysa till promenaden lite extra. Men med Våga Våga i lurarna kom jag på rätt tankar och satte mig själv först. Jag ville ha en kaffe och så blev det. En sak som är säkert är att jag är den största people pleasern som går i ett par skor. Måste snart lära mig sätta på mig själv masken före jag ska ta på andra den.

Nu jäklar ska jag våga lite mera och lite till

Vad vill , tycker, tänker och önskar jag? Med utgångspunkten från mig. Att säga ifrån när något blir fel eller mindre bra för mig har jag ofta bara viftat bort lite snällt. You go girl…

 

5 thoughts on “Allt handlar om att våga

Add yours

  1. Bravo! Det är läskigt att säga ifrån och ta plats, men värt det. Om inte jag respekterar mej själv, varför ska då andra göra det?

  2. Hög igenkänningsfaktor på den. Nästan lite läskigt faktiskt. Ibland beror det inte på att någon bestämt sig för att styra utan mer saker som händer som gör att man inte har kontroll över sitt liv.

  3. Har inte lyssnat på hennes bok, men har varit på en föreläsning med Frida Boisen och det var mycket intressant. Lägger till hennes bok i min lista!

  4. låter som en intressant person att lyssna på, det tar tid att våga, men är väldigt skönt när man slipper ta saker för personligt och vara involverad i allt. Det finns så mycket annat man kan välja att lägga sin energi på

  5. Känner igen mig men det är så viktigt det du säger, att våga göra saker som man själv vill. Det är både läskigt och jobbigt men man växer som person 🙂

Kommentera

Up ↑

%d