Glimtar från helgen

Hej

Måndag morgon och solen strålar in genom fönstrerna. Hur härligt som helst förutom gårdagens trista väder då det var grått mestadels och regnade. Glimtar från helgen som gick. Helg 1 och Tilda skulle försöka vara i huset igen. Denna gången gick det nog bättre för hon stannade hela tiden. Vi har inte pratat ännu men jag tror det i alla fall. Knepigt det där alltså. Hur som haver blev min helg ganska lugn. Planen var AW i fredags med drinkar men jag bangade i sista stund. Helgerna framöver är ganska fullbokade och även veckorna så jag bestämde mig för att ligga på soffan och äta smågodis.

Glimtar från helgen

I lördags vaknade jag tidigare än tuppen och hann med både det ena och andra innan jag gav mig iväg till gymmet tidigt. Jag är så stolt över mig själv som verkligen blivit en tant som gillar gymmet. Superkul tycker jag att det är. Efter lunch gav jag mig ut igen för solen sken och jag var lite nyfiken på utställningen av keramik i ladan på Herrängens gård.

Carreaux keramik på Herrängens gård

Keramik är alltid lika spännande. I helgen hade Carreaux som har sina rötter i Stockholm, Järvsö och södra Frankrike utställning i ladan. Verkligen superfina saker med enkel stil utan en massa krusiduller. Deras produkter i den gyllengula ockrafärgen är helt magisk. Jag hade gärna haft deras kannor men jag tycker att de var lite för dyra för mig där och då här och nu. Men för er andra som tycker om keramik tipsar jag er att kika in i deras webbutik.

Himla bra med värdhuset 

På kvällen hamnade vi här på Värdshuset vilket var oplanerat men trevligt. Det är allt mysigt att vara ute och gå om kvällarna när mörkret fallit. Så fint i mörkret med alla ljus från fönsterna.

Söndag och ösregn deluxe

Regnet öste ner ända fram till eftermiddagen igår. Så när för att inte bli helt genomblöt drog jag på mig nya svarta långa vinterkappan. Den som egentligen var för stor men var på sådan dunderrea att jag inte kunde lämna tillbaka den. Mitt sällskap tyckte kappan såg ut som en blottarkappa och det var fasiken ett bra namn. För att vara lite snällare fick jag efter en stund höra att den såg ut som en sådan som hockeymammorna har.

Var synd då att jag inte hittade denna tidigare då jag var en hockeymamma. Fniss får väl be Marre börja spela hockey igen kanske. Men det kommer inte hända då foten gick sönder och han lämnat allt vad hockey heter.

Blottarkappa eller hockeymamma strunt samma jag blev inte blöt och kunde lätt plaska i vattenpölarna vilket är så härligt.

Hoppla hoppla dags att ge mig iväg till gymmet

KRAM

 

 

4 thoughts on “Glimtar från helgen

Add yours

  1. Keramik är så fint. Ja vi får nog alla tänka lite extra på ekonomin just nu. Regnet behövs, även om det är så tråkigt under tiden.

  2. Vilken vacker keramik! Älskade muggarna!

    Bra regnkläder är banne mig det bästa som finns. Jag hatar att bli blöt men avskyr också fula regnkläder. Jag köpte en regnjacka i en storlek för stor för att kunna använda den med en jacka under eftersom jag bor i Skåne och vi inte har snö på vintern utan regn i minusgrader. Jag måste dock köpa nya gummistövlar för jag såg nu att mina fina turkosa gummistövlar från Ilse Jacobsen har spruckit i gummit nåja de har ju några år på nacken.
    Hoppas att veckan blir bra!

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: