Alla vill vi synas

Hej

Nu ska vi prata om att synas på internet och dra trafik till våra olika kanaler. Alla vill vi synas vare sig vi är privatpersoner som vill visa våra nya sneakers på instagram. Eller om vi har företag och vill sälja våra produkter eller tjänster så behöver vi nå ut till kunderna. Därför tänker jag att vi ska prata lite om att köpa länkar nu.

Alla vill vi synas

Jag vill synas och skapa mer trafik till mina kanaler lika som företagare vill få besökare som i sin tur genererar nya kunder. Dagens tips köpa och bygga länkar via Interlinked. De hjälper annonsörer och bloggare att bli vinnare genom samarbeten. Själv har jag varit aktiv tillsammans med Interlinked i några år nu. Vilket har varit gynnsamt för min spargris och trafik till Kamillas Kamera såklart. Skulle du vara intresserad av dem och kanske själv tjäna lite pengar på din webbsida kika in och ta er en titt hos Interlinked.

Annonsörer som behöver unika länkar kan enkelt skapa en kampanj där de beskriver vad de önskar av bloggaren. Interlinked hjälper företag att få unika länkar från bloggare som tar er närmre toppen på serpen.

Kvalitativa länkar till din hemsida

Länkar är fortfarande den största faktorn som styr rankingen på resultatlistan av den sökning vi gör på google. Just nu är konkurensen stor och det behövs länkar från relativa företag och partners som har bra innehåll, en bra läsbarhet och slagkraft för att synas. På tok för ofta ser jag som enskild liten bloggare kollegor som gör samarbeten som är fel annonsmärkta eller saknar märkning. Många gånger har inläggen även så många stavfel och grammatiska fel att det blir tokigt. Skapar man texter som allmänheten ska läsa funkar det inte med 10 stavfel på fyra rader text.

Att synas i Serpen

Vad menas med serpen eller serp? Search Engine Result Page är resultatlistan från en sökning på en sökmotor. När du går ut på google till exempel för att söka på kladdkaka.

Flera företags ekonomiska framgång på nätet är många gånger helt avgörande om de ligger bra till på serpen. Därför är det både intressant och viktigt att arbeta med sökmotoroptimeing för att hamna bättre till på denna åtråvärda lista.

tandis

Vad är det som styr placeringen på serpen? Det finns miljontals webbsidor som matchar mitt sökord kladdkaka. För att hamna högt upp i listan behövs ett relevant innehåll med en bra läsbarhet bland annat. Hur man än vrider och vänder är det googles algoritm som styr genom sina över 200 olika rankingfaktorer.

Andra faktorer som styr vilken placering bloggen eller företaget hamnar på är länkar, hastigheten det tar att ladda ner din sida, auktoritet vilket kan menas med att om du skriver om kladdkaka hamnar du högre. Visste ni att en webbsida ska helst ladda på mindre än 0,5 sekunder. En känd duktig och nytänkande bagare hamnar högre än om jag är en grävmaskinist som skriver om arbetsfordon  och lägger ut ditt kladdkakerecept. Användbarheten på sidan är också viktigt. Vilket i stort sett innebär fungerar webbsidan lika bra i datoren som i mobilen. Samt håller portalen som du bloggar på eller där du har din webbsida.

Interlinked sammanför annonsörer med bloggare för att göra båda sidor till vinnare.

KRAM

 

 

3 thoughts on “Alla vill vi synas

Add yours

  1. Intressant inlägg! Vi har gjort något litet samarbete vilket var kul. Det speglade vår blogg bra. Men aldrig något mer. Har fått frågan att flytta till ett företag där de lade ut reklam på vår sida, den kändes sådär. Då folk blir irriterande på för mycket reklam.
    Körde google advice ett tag, till slut var det nästan reklam hel tiden
    Kram Kajsa

Kommentera

Up ↑

%d