Glimtar från min fredag

Hej

Hej och godmorgon på er alla fina. Nu tänker jag visa er glimtar från min fredag. Mina FFF är äntligen tillbaka igen. Men jag tänker också säga något om valet som jag är så attans trött på. Det blir nästan pinsamt vad tojigt det kan bli från alla håll och kanter.

Glimtar från min fredag

Vad denna veckan tagit vägen har jag ingen aning om för den gasade igång med racer fart och så var det och lär säkert bli också. tidigt igår morse landade ett paket från NA-KD på hallmattan. Tredje ribbstckade klänningen för min del i beige färg måste väl bara sitta så som jag önskar. Den första som klickades hem från Twist & Tango och egentlign var lite för dyr var för urringad så den fick åka tillbaka. Andra klänningen från HM var för vid och jag kände att den skulle aldrig hålla formen ens första kvällen på. Men igår kom den som får stanna och redan hänger i garderoben. Plus på denna var att den var liten krage på och desstuom var på rea. Och rea säger inte jag nej till….

Fredagsfikan i handen

Hela förmiddagen igår höll jag på med städning och möten samtidigt i telefon. Så efter lunchen längtade jag ut till friska luften även om balkongdörren stod öppen hela dagen. Dags för fredagsdejt med killarna i lurarna medan jag gick mina kilometer. För att lyxa till rundan lite extra fick det bli en latte från Långbro Bakficka

Det märks verkligen ute i Långbro parken nu att hösten har kommit på allvar. Allt blir så lugnt och fridfullt i naturen på något underligt sätt. Under rundan igår fick jag en stark känsla av att det faktiskt är en sak som jag saknar från Uttran – Vinterskogen. Helt klart måste jag ta mig dit någon dag framöver bara för att andas. Och återigen få vagas och prata med alla träd.

Fredagspresent nummer två från Lilla Carolas Butik

Egentligen var tanken att klänningen skulle vara veckans fredagspresent men då hade jag fuskat och missat hela poängen med grejen. Presenten ska ju inköpas samma dag och vara en liten eller mindre gåva till mig för att peppa.

Hos Carolas lilla butik gick stegen. Är ni i krokarna vill jag tipsa er om denna lilla pärla till blomstebutik som även har lite andra fina saker. Igår blev det två nya hårband som även är fina som armband.

Fredagens fokus gick till att planera

Jag planerade fixade och donade för kommande projekt både med mig själv och hemma vid. Lite klokare blev jag nog allt vilket kändes lite befriande.

Valet 2022

Jag tänker inte propagera för något parti eller berätta vad min förtidsröst gick. Utan prata allmänt om politik särskilt i valtider. Varje dag ser vi, hör vi och får ta del av kängor, kränkningar och galenskaper. Inte bara från våra folkvalda utan även från många av oss vanliga medborgare som får äran att rösta.

I valdebatten hör det lite till att utmana och ställa motståndarna mot väggen. Så har det alltid varit men de senaste åren har det gått till övertramp efter övertramp. Helt plötsligt när det kommer till politik gäller inga regler om hur och vad vi får säga, uttrycka och leverera till någon eller några andra.

Efter fler talet debatter har många fortfarande inte fått svaren på vad de olika partierna verkligen vill försöka genomföra. För istället för att berätta om sina idéer inleds anföranden med kasta skit på motståndaren. Vad de gjort, gör och hur fel de tänker?Tänk om de istället för att tala om sina motståndare faktiskt lade fram sina åsikter, tankar och planer. Vad lätt det hade varit för oss som ska rösta hade varit då.

Sedan måste jag även tilläga att jag tycker det blir enormt pinsamt när privatpersoner gör hatpropganda mot medborgare och medmänniskor.

–Om du röstar på det partiet tänker jag inte vara din vän längre …..

-Alla som röstar på hen är …..

Sverige är en demokrati där vi alla får rösta, och tycka och tänka vad vi själva vill. Det är liksom det som är den svenska modellen. Vi ska även respektera varandra och våra olikheter men frågan är väl om vi gör det när vi tar efter politikerna. Att däremot säga att jag tycker om tex kärnkraft eller jag vill införa förbud mot tex fria aborter är rak och saklig information. Men inte skulle jag säga upp kontakten om min vän skulle vara för kärnkraft eller nej till aborter.

Kan vi inte få en värdig valrörelse?

Där vi alla utrycker våra tankar och åsikter på ett värdigt och humant sätt.

Så attans trött på alla slag under bältet, hot , kränkningar, utfrysningar och trakasserier på alla plan i samhället. 

 

 

2 thoughts on “Glimtar från min fredag

Add yours

  1. Så himla fin den klänningen var på dej!

    Redan förra valet var grisigare än förut och i år ännu värre. Hur ska det bli nästa gång…?

  2. Håller med dig ang valet. Att just låta alla få rösta är demokrati men alla dessa hot är så onödigt. Ser sådant ofta på fb och det är så tråkigt att se.
    Och klänningen var verkligen super fin på dig, älskar lite längre klänningar nu på hösten . Kram

Kommentera

Up ↑

%d