Hur många nötter finns det

Hej

Igår insåg jag för första gången att jag kommit en bra bit på min väg. En av mina goda vänner och jag pratar ofta om nötter i världen. Tanken som slog mig igår var hur många nötter finns det egentligen. På gruppen igår kände jag att jag själv tagit mig igenom så många upp och nedgångar. Att jag känner mig klokare än tuppen i alla fall och det är väl inte illa.

Hur många nötter finns det

Vet inte om ni kan känna igen er i känslan när det en dag blev ni själva som blev den som gav råd, lyssnade och förstod vad de som anförtror sig åt mig känner. Så har det blivit för mig nu. Att det är jag som är den som varit där och delvis är och sakta börjat resa mig igen som Flink sjunger. Visst har jag en bit kvar men jag står upp och har så mycket kunskap och ny livskraft inom mig att den ibland bubblar över.

Självklart åker jag på däng lite av och till men sånt är livet inte bara för mig och mina systrar utan för gemene man liksom. Men nu tillbaka till att det faktiskt finns många flera nötter där ute än vad vi känner till.

Gruppen tar på krafterna

Att gruppterapin skulle ta så mycket energi av mig trodde jag inte. Självklart är det både nyttigt och helande att möta likasinnade men ack vad trött, matt och ledsen jag blir av allas berättelser och erfarenheter. Vi nötte en sak som jag stör mig enormt mycket på idag. Varför vi inte alltid kan stå i vår sanning och rädda de som räddas eller varnas bör? Det är sn svår karamell alltså. Ingen vill kasta någon under bussen och ändå så gör vi det så många gånger för att rädda skinnet på oss själva.

Varje gång jag pratar om sanning och att vara i sin sanning kommer det en psalm till mig som vi sjöng i Mariakören som jag deltog i någon gång under mellanstadiet. Riktigt ordagrant kanske jag inte minns texten men den gick något åt detta hållet//

Sänd ditt ljus och din sanning. Må det leda dig låt det föra dig till din helande stund

Tyvärr så tror jag att många inte vågar stå eller möta våra egna sanningar av olika anledningar. Varför är det så tror ni? Så länge vi inte ger upp kan vi aldrig förlora säger Konigsegg. Han stavar säkert sitt namn annorlunda men ni fattar vem jag menar. Men där måste jag ifrågasätta honom. Är det så fel att våga misslyckas eller kapitulera? Självklart ska vi kämpa och jobba med oss själva men så länge vi inte vågar möta våra problem, fel och tokigheter kan vi inte växa. Varken som privatperson, företag eller student får vi helt enkelt  le åt eländet som en vacker dag vänder och tar en ny vändning och agera utifrån det.

Jisses vad långt det blev om nötter…..

Tildas skåp blir så fint

Jag satte igång igår förmiddag och måla inne i Tildas skåp med färgen i Stengods från Klint. Alltså det blir så fint. Ska slita bort tejpen när hon drar iväg till skolan. Säkert får jag fylla i lite färg men så brukar det alltid vara.

 

 

4 thoughts on “Hur många nötter finns det

Add yours

  1. Vad härligt att du känner att du kommit en bit på vägen. Ibland är det skönt att få känna sig klok, men ibland är det också skönt att få råd av någon som verkar klokare 🙂

  2. Att jobba med sej själv som du gör är så modigt. Och uttröttande. De flesta vågar inte se sina egna brister och ta itu med dem, å det tycker jag är riktigt synd. För vem vet vem som finns där under alla lager? Jag har gjort ungefär samma resa som du och har kommit långt, men färdig med sej själv blir man aldrig.

Kommentera

Up ↑

%d